Cykling

Raymond Poulidor er blevet indlagt – kan næsten ikke tale

83-årige Raymond Poulidor er blevet indlagt på hospitalet i Limoges. Jean Christophe Magnenet / Scanpix Denmark

Den tidligere franske cykelstjerne har været indlagt i flere dage i Limoges, da der er problemer med helbreddet.

83-årige Raymond Poulidor, der tidligere har vundet Vuelta a España, har det ikke for godt for tiden.

Han er blevet indlagt på hospitalet i den franske by Limoges. Ifølge hans kone, Gisele, har Poulidor i løbet af de seneste 20 dage følt, at hans kræfter forsvandt, og at han langsomt blev svagere og svagere.

Det er et par dage siden, han sidst har talt

Gisele, Poulidors kone

Hvad der for to uger siden så ud til at være lidt træthed, er nu vurderet som noget langt mere alvorligt. Det skriver Le Parisien.

De første dage på hospitalet var hans familie meget positive og troede, at han bare skulle bruge et lille hvil, inden han kunne vende tilbage til sit hjem i Saint-Léonard-de-Noblat. Men dette har dog ikke været tilfældet.

- Nyhederne er ikke gode. Lægerne har forklaret, at de kommer til at lave nogle tests, men at vi skal forberede os på, at der ikke er gode nyheder, siger hans kone Gisele til den franske avis.

- Det er et par dage, siden han sidst har talt. Han svarer kun ja og nej, når han bliver spurgt, om han har spist eller sovet. Jeg er selvfølgelig meget bekymret.

Ifølge nyhedsbureauet AFP siger Gisele, at trætheden har stået på siden Tour de France, der sluttede 28. juli.

Raymond Poulidor ved siden af sit barnebarn Mathieu Van Der Poel i 2013.

"Den evige toer"

Raymond Poulidor, der er bedstefar til cykelstjernen Mathieu van der Poel, var kendt som ”den evige toer”, da han sluttede på andenpladsen tre gange i Tour de France og fem gange som nummer tre.

Han kørte sit sidste Tour de France som 40-årig. Han har aldrig kørt i den gule trøje i løbet af de 14 udgaver af løbet, han har deltaget i.

Når man ser bort fra det store franske etapeløb, har Poulidor hentet store sejre. I sit første år som professionel i 1961 vandt han klassikeren Milano-Sanremo og det franske mesterskab på landevej.

I 1964 vandt han Vuelta a España, Criterium International og Super Prestige Pernod.

Jacques Anquetil i tæt duel med Raymond Poulidor på stigningen til Puy de Dome i 1964.