Cykling

- VM-trøjen ændrer ikke min rolle på holdet, siger Mads Pedersen

Mads Pedersen forventer ikke, at sejren ved VM kommer til at gøre ham til kaptajn på Trek-holdet til næste sæsons klassikere.

Danske Mads Pedersen har kørt sine første cykelløb i den noget overraskende regnbuetrøje, han sikrede sig retten til at køre i med VM-sejren forrige søndag.

VM-trøjen er blevet vist frem uden de store resultater grundet en forkølelse, der er kommet i kølvandet på den voldsomme kraftudladning, som sikrede ham titlen som verdensmester.

Men på trods af, at snot og sygdom har forhindret Mads Pedersen i at gennemføre sine to første løb som verdensmester, har han alligevel mærket respekten i feltet for den nye trikot, som alle cykelryttere drømmer om at køre rundt i.

- Alt har ændret sig for mig siden sidste uge. Det hele har været meget uventet, fortæller Mads Pedersen om sin første uge som verdensmester til Cyclingnews.

Selvom sejren ved VM er den måske største titel, der kan vindes som cykelrytter, har den 23-årige dansker allerede sat sig nye mål for fremtidige triumfer.

Mads Pedersen har ikke lagt skjul på, at han går benhårdt efter en sejr i Paris-Roubaix, som han tidligere har vundet juniorudgaven af. Men en titel som verdensmester gør ikke danskeren til kaptajn på Treks klassikerhold næste år.

- Jeg tror egentlig ikke VM-sejren vil ændre min rolle på holdet, siger Mads Pedersen, der sidste år havde en fri rolle bag kaptajnerne Jasper Stuyven og John Degenkolb.

- John Degenkolb skifter hold, men vi vil stadig være et stærkt kollektiv, der har en stærk gruppe af ryttere til klassikerne. Vi har stadig Jasper Stuyven, der er rigtig god, og Edward Theuns.

Sådan så det ud, da Mads Pedersen modtog VM-guldet.

Kørestilen bliver ændret

Netop den frie rolle viste sig at fungere ganske glimrende på det danske landshold ved VM for Mads Pedersen.

Mens rollen formentlig heller ikke bliver som leder hos Trek næste år, håber den unge dansker, at kørslen på cyklen og kræfterne i benene vil være på niveau med en kaptajns.

- Måske vil måden, jeg kører løb på, ændre sig. Det er jeg nødt til, fordi jeg kører i VM-trøjen. Jeg kan ikke gemme mig i feltet, hvis jeg har en dårlig dag, forklarer Mads Pedersen til Cyclingnews.

- Jeg håber, jeg kommer til at køre flere 'finaler', og jeg håber at være mere konsistent og være med, når tingene skal afgøres.

Der resterer et løb på kalenderen i år for Mads Pedersen, inden en velfortjent ferie for den danske verdensmester. Det kører han onsdag, når han stiller til start i Milano-Torino.