Cykling

DCU skal afholde DM i e-cykling: - Det er fremtidens vej

Danmarks Cykle Union (DCU) vil fra 2020 afholde et officielt DM i e-cykling. Unionen vil også stå for flere e-cykelløb i vinterhalvåret.

I det kommende år får danske cykelryttere mulighed for at vinde en ny danmarksmestertrøje.

Danmarks Cykle Union, DCU, vil i starten af 2020 afholde det første officielle DM i e-cykling.

- Det er fremtidens vej. At kombinere den elektroniske virtuelle verden med virkelighedens verden, tror vi, er en vej ind i cykelsport for rigtig mange, siger formand i DCU, Henrik Jess Jensen.

Dermed følger DCU med på e-bølgen i cykelverdenen. Den Internationale Cykelunion (UCI) offentliggjorde i sidste måned planer om at afholde verdensmesterskaber i e-cykling fra næste år.

DCU har endnu ikke lagt sig fast på, hvordan de forskellige løb skal afvikles.

Men Henrik Jess Jensen fortæller, at e-løbene skal foregå i vinterhalvåret, mens landevejssæsonens kalender ikke er fyldt. Planen er, at e-DM køres i februar.

- Mangler en hel masse facetter

Det nye initiativ bliver dog ikke mødt med begejstring fra alle.

For selvom e-cyklingen indeholder nogle aspekter fra cyklingens ’normale’ verden, så mangler det nye initiativ stadig en del for at simulere virkeligheden.

Det mener den tidligere professionelle cykelrytter Per Bausager.

- Der mangler en hel masse facetter, som trækker den rigtige cykling ned. Du har ikke vejr og vind, du har ikke, hvor god du er til at drikke og spise undervejs, hvor du sidder i sidevinden og din aerodynamik, siger han.

Per Bausager er positivt stemt over for selve indendørscyklingen på såkaldte ’hometrainere’.

Men han mener, at DCU burde holde sig fra at arrangere officielle løb i eget regi.

- Jeg synes, at det er at devaluere klassisk cykling. Jo flere verdens- og danmarksmestertrøjer der er, desto mindre eksklusivt bliver det at vinde. Den eksklusivitet så jeg gerne opretholdt af respekt for dem, som vinder trøjerne i det, jeg vil kalde den rigtige cykelsport, siger Per Bausager.

Hos DCU ser man noget mere positivt på e-cykling.

- Vi kan ikke sidde med hænderne i skødet og sige, at sådan var cykling i gamle dage. Vi skal se, hvor cyklingens fremtid er, og e-cykling er et super godt tilbud, siger Henrik Jess Jensen.

Ekspert ser gode perspektiver

TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen er også positivt stemt over for det nye tiltag.

Han tror på, at e-cykling kommer til at gavne dansk cykling.

- E-cykling er jo også cykling, og derfor skal det også være i DCU-regi, så jeg synes, det er en rigtig fornuftig beslutning.

- DCU er jo også til for at gøre cykelsporten større – få flere medlemmer og få flere folk til at cykle. Og jeg tror, at e-cykling kan henvende sig til en målgruppe, som måske ikke tidligere har været interesseret i cykling, siger Chris Anker Sørensen.

Der har tidligere været afholdt DM i e-cykling, men det har ikke været officielle løb.