Cykling

Lars Bak hyldet på podiet før karrierens sidste løb

Efter 18 år som professionel kører den danske veteran Lars Bak søndag sit sidste løb i karrieren.

Det franske endagsløb Paris-Tours gav før starten Lars Bak en værdig afsked som professionel cykelrytter.

På podiet ved indskrivningen blev det markeret, at 39-årige Bak nu sætter punktum for en lang karriere.

Her blev der under holdpræsentationen af Dimension Data vist billeder på storskærm fra Lars Baks tid som professionel cykelrytter, heriblandt billeder af danskerens etapesejr i Giro d’Italia i 2012.

Lars Bak var i centrum, da Dimension Data blev præsenteret før starten på Paris-Tours.

Før starten på de 217 kilometer fra Chartres til Tours så Lars Bak frem til at træde i pedalerne for sidste gang som professionel cykelrytter.

- Jeg havde lidt svært ved at falde i søvn, men jeg føler mig frisk. De har lavet godt vejr til mig, så det er en fornøjelse at få lov til at køre sit sidste løb i sådan et solskinsvejr, siger Lars Bak til TV 2 SPORT

- Jeg tænker egentlig bare på, at det er et cykelløb nu, og jeg skal nok prøve at nyde det.

Kolleger roser Bak

Efter 18 år som professionel er de fleste ryttere i feltet bekendt med Lars Bak.

Flere af rytterne i Paris-Tours-feltet sendte også roser i danskerens retning før karrierens sidste løb.

- Han er en virkelig god fyr, og han har leveret mange flotte præstationer i sin karriere. Jeg vil ønske ham al mulig held og lykke med næste kapitel i hans liv, sagde den tidligere holdkammerat på Lotto Soudal Jelle Wallays.

- Han har altid været i feltet. Han har været en virkelig stærk rytter. Han har stået lidt i skyggen af sine holdkaptajner, men han har været en rigtig god holdkammerat. Når han selv har været front, har han også vist, hvad han er i stand til at gøre. Jeg ønsker ham al mulig held lykke med sit sidste løb, sagde Stefan Küng fra Groupama – FDJ.

Lars Bak har endnu ikke meldt noget ud om, hvad han skal lave i fremtiden, men ifølge ham selv har han et par muligheder på hånden.

- Jeg vil rigtig gerne blive i branchen. De to veje er begge veje, der fører til noget i cykelsporten, siger Lars Bak til Ritzau.

Se Paris-Tours på TV 2 søndag fra klokken 15.00.