Tour de France

Tourens ruteplanlægger lover mange bjerge næste år: - Det ligger i sjælen

Egan Bernal vandt dette års Tour de France.  Christian Hartmann / Ritzau Scanpix

Ifølge manden bag næste års Tour de France-rute venter der masser af bjerge på rytterne. 2020-ruten offentliggøres tirsdag.

Dette års cykelsæson er så småt ved at gå på hæld, efter Bauke Mollema i weekenden tog sig af årets sidste store sejr, da han vandt et af cykelsportens fem monumenter i form af Lombardiet Rundt.

Men bare fordi alverdens cykelryttere så småt tager sig en tiltrængt ferie efter en lang og opslidende sæson, kan alle andre godt allerede nu begynde at bage op til næste sommers store højdepunkt for cykelelskere, Tour de France.

Tirsdag ved middagstid bliver hele ruten for næste års strabadser på de franske landeveje offentliggjort, når arrangørerne fra ASO har inviteret til stor premiere i Paris.

- Der kommer meget få flade etaper, men det er kun en ledetråd, fortæller ruteplanlæggeren Thierry Gouvenou hemmelighedsfuldt til France24 før tirsdagens offentliggørelse.

Mens vi endnu ikke kender ruten i detaljer, er det allerede offentliggjort, at den 107. udgave af verdens største cykelløb starter i Nice 27. juni og traditionen tro slutter på Champs Elysees i Paris godt tre uger senere.

Bjerge fra start

Faktisk kender vi også til planerne for de første to etaper i det sydfranske. 1. etape begynder på Promenade des Anglais, der var centrum for et alvorligt terrorangreb i 2016, hvorefter turen går langs Middelhavet og formentlig ender i en massespurt.

Allerede på 2. etape kommer der noget utraditionelt bjerge på menuen, når feltet rammer de små alper. Og rytterne gør klogt i at finde klatrebenene hurtigt. Skal man tro Thierry Gouvenou, kommer næste års Tour de France nemlig til at indholde masser af stigningsprocenter.

- Derfra forlader vi nærmest ikke de middel eller høje bjerge overhovedet. Det er hele sjælen og ånden for næste års Tour de France. Selvom der er meget få flade etaper, så er der andre, hvor sprinterne kan være med og gå efter sejren. Men det vil aldrig blive nemt.

- Hvis du ser på den generelle sværhedsgrad, så vil den være stort set identisk med dette års udgave, forklarer Thierry Gouvenou til France24 med henvisning til dette års bjergrige udgave.

Tour de France-direktør Christian Prudhomme og ruteplanlæggeren har flere gange udtalt, at de gerne vil udfordre den defensive og passive kørsel, der i mange år har hersket i feltet.

Der har været rygter om, at duoen har planlagt en vild etape i Alperne. Ifølge La Flamme Rouge slutter kongeetapen i næste års Tour de France på Alpe d'Huez, hvor rytterne inden den udfordring allerede har kæmpet sig over legendariske Col de la Croix-de-Fer, Col de Télégraphe og Col du Galibier.

Om der er hold i det rygte, finder alverdens cykelentusiaster ud af tirsdag.