Tour de France

Bernal har lovet at hjælpe mig i Touren, siger Froome

Ifølge Chris Froome har Egan Bernal lovet ham opbakning i jagten på den femte Tour de France-sejr.

Syv ud af de sidste otte år har Tour de France-vinderen kørt for det britiske storhold Team Ineos - det tidligere Team Sky.

Fire af sejrene har Chris Froome stået for, men et alvorligt styrt forhindrede den 34-årige kaptajn i at gå efter sin femte triumf i år. I stedet kørte megatalentet Egan Bernal på bare 22 år fra alle og sikrede Team Ineos endnu en Tour-sejr.

Men hvad gør storholdet så til næste år, når Chris Froome er tilbage med ambitionen om at holde sin femte sejrstale i Paris, og Egan Bernal stadig er på holdet? Ifølge Froome er det intet problem.

- Bernal har sagt, at han er klar til at støtte mig, fortæller Chris Froome i et interview med France Télévisions, der dog indrømmer, at det er benene, der skal afgøre, hvem der skal være kaptajn.

- Jeg er nødt til at være den stærkeste. Hvis han er den bedste, så vil jeg være glad, hvis han vinder, fordi det er sådan, konkurrencen foregår - den stærkeste mand vinder.

Froome går også efter OL-guld

Det voldsomme styrt denne sommer kostede Chris Froome tre uger på hospitalet og et hav af brækkede knogler.

I næste måned skal den langlemmede klatrer så under kniven igen for at få fjernet en metalplade i sit højre ben, men Team Ineos-stjernen er allerede godt i gang med genoptræningen, så han står skarpt til næste sommers Tour de France, der nok engang er det store mål.

- Den fjerde Tour-titel var en stor ting i sig selv. Men at vinde den femte efter et potentielt karrieretruende styrt... det vil være endnu større, forklarer Froome til France Télévisions.

- Der har været mange folk, der har sagt efter mit styrt, at jeg er færdig og aldrig vinder Tour de France igen. De giver mig kun endnu mere motivation.

Udover Tour de France går Chris Froome benhårdt efter sejren ved OL, der køres en uge efter afslutningen på Tour de France.

Tirsdag finder Froome, Bernal, Fuglsang og de andre cykelstjerner ud af, præcis hvordan dette års rute til Tour de France ser ud, når ASO præsenterer de 21 etaper i Paris.