Tour de France

Flere ryttere må rive sig i håret, siger ekspert efter ruteafsløring

Flere af de store stjerner var til stede ved Tour de France-præsentationen. Yoan Valat / Ritzau Scanpix

Chris Anker Sørensen er stor fan af de mange bjergrige etaper, der er på Tour-ruten i 2020. Men det vil langt fra alle ryttere være, vurdere han.

Bjerge – masser af bjerge.

Det var overskriften ved tirsdagens præsentation af Tour de France-ruten i 2020. I alt byder Touren næste år på 29 kategoriserede stigninger, hvor der er 8 bjergetaper og 6 etaper med en målstreg på toppen af en stigning.

Det er en rute, hvor bjergrytterne jubler, imens sprinterne og de mere enkeltstartsstærke ryttere græder

Chris Anker Sørensen, cykelekspert TV 2 SPORT

Mens 1. etape i Touren ser ud til at ende med en spurt om den gule førertrøje, skal bjergrytterne allerede teste formen på 2. etape, der byder på to store stigninger.

Og det glæder TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen, der har efterspurgt flere bjerge.

- Jeg synes egentlig, at jeg har fået det, jeg har efterspurgt - med bjerge tidligt i løbet, en bjergenkeltstart og sidevindsetaper i sidste uge med små kortere stigninger, hvor man ikke kan forudse udfaldet. Bevares - sidevindsetaperne befinder sig i anden uge, men det er også bedre end i første, siger Chris Anker Sørensen.

- Der er 11 dage med bjerge, hvor klassementsfolkene skal holde sig til. Dermed er det en rute, der tiltaler klatrerne. De enkeltstartsstærke klassementsfolk river sig nok lidt i håret. De kan ikke køre afventende med visheden om en flad enkeltstart, hvor de kan tage oceaner af tid tilbage.

Etaperne er mest fordelt i den sydlige del af Frankrig.

Ny, led stigning

Tredje uge af Tour de France 2020 er spækket med etaper, hvor der kan ske store forskydninger. Her kommer løbets kongeetape også, hvis Chris Anker Sørensen skal pege på én.

- 17. etape med Col de la Loze er et bud. Denne stigning blev prøvet af sidste år i Tour de l’Avenir (ungdommens Tour de France, red.), og det er en led stigning, hvor de sidste fem kilometer er decideret ondskabsfuld. De har lige lavet vejen derop for ganske nyligt, så den er helt ny.

- Overordnet set er det en rute, hvor bjergrytterne jubler, imens sprinterne og de mere enkeltstartsstærke ryttere græder.

De 21 etaper strækker sig over i alt 3470 kilometer. Den 218 kilometer lange 12. etape er løbets længste.

Løbet bliver 107. udgave af Tour de France. Det begynder 27. juni i Nice og slutter i Paris 19. juli.

Tour de France køres fra 29. juni til 19. juli og kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.