Tour de France

Tour de France starter og slutter med bjerge - se hele ruten

Kort over Tour de France-ruten i 2020. letour.fr

Ruten for næste års Tour de France blev præsenteret tirsdag. Det afgørende slag bliver en bjergenkeltstart.

Rygterne svirrede i dagene op til præsentationen af Tour de France-ruten, og tirsdag blev de så bekræftet.

Næste års udgave af Tour de France skal afgøres med en bjergenkeltstart på 20. etape - dagen inden paradeetapen til Paris.

Enkeltstarten går op ad La Planche des Belles Filles, der også var med i 2019-udgaven af Touren om en kategori 1-stigning.

Ruten er 36 kilometer lang og den eneste tidskørsel i løbet.

- Jeg synes, det er en superfed rute. Den opfordrer til og giver muligheden for offensivt cykelløb. Der er voldsomt mange dage, der kan blive klassementsslag, siger TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen.

- Derfor tror jeg virkelig på, det bliver et seværdigt cykelløb. Og så tror jeg på, at der vil være spænding til næstsidste dag, da der kan laves store forskelle på den afsluttende bjergenkeltstart.

Bjergetape på dag to

I alt byder Touren på 29 kategoriserede stigninger. Der er 8 bjergetaper, og 6 gange er der målstreg på en stigning.

Mens 1. etape i Touren ser ud til at ende med en spurt om den gule førertrøje, skal bjergrytterne allerede teste formen på 2. etape, der byder på to store stigninger.

Tre bjergkæder på otte dage

På 4. etape kommer den første bjergfinale op ad Orcières-Merlette, mens 6. etape ligeledes byder på store udfordringer i bjergene.

Inden for de første otte dages cykelløb kommer feltet til at møde prøvelser i tre forskellige bjergkæder: Alperne, Massif Central og Pyrenæerne.

Første hviledag ligger efter 9. etape. Inden da har rytterne været igennem to bjergetaper i Pyrenæerne.

På 13. etape vender feltet igen tilbage til Massif Central med finale på stigning Puy Mary, og på 15. etape - dagen inden den anden hviledag - gælder det Grand Colombier, Montée de la Selle de Fromental og Col de la Biche.

Bjergrig afslutning

16., 17. og 18. etape går ligeledes op og ned. På 17. etape er der Tour de France-debut til stigningen Col de la Loze, der over 21,5 kilometer stiger med 7,8 procent i gennemsnit.

18. etape er det sidste bjergslag ansigt til ansigt, hvor der i alt skal køres 4000 højdemeter, før det altså på 20. etape gælder den individuelle tidskørsel med mål på La Planche des Belles Filles.

Tour de France køres fra den 27. juni til 19. juli og kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.