Tour de France

Bernal usikker på egen Tour-deltagelse næste år

Egan Bernal kunne fejre Tour-sejren på podiet. Marco Bertorello / Ritzau Scanpix

Egan Bernal overraskede mange, da han vandt Tour de France i juli. Men han er endnu ikke 100 procent sikker på, at han er til start i 2020.

Hvis 22-årige Egan Bernal skulle skræddersy en Tour de France-rute til sig selv, ville den nok ikke være langt fra den, som rytterne skal køre næste år.

Men selvom den hårde rute passer særdeles godt til den forsvarende Tour-vinder, er han endnu ikke sikker på, at han er til start ved Grand Depart i Nice 27. juni.

Hvad tænker du om dine egne chancer?

- Det ved jeg ikke. Det er Tour de France, og det er det vigtigste løb. Det bliver svært, vi må se, om jeg overhovedet kommer til Touren. Jeg er nødt til at snakke med holdet og David Brailsford (holdets øverste chef, red.), og så må vi træffe en beslutning. Giroen er bestemt også en mulighed, vi må se, hvad vi gør, siger Egan Bernal til TV 2 SPORT.

- Jeg vil gerne tilbage til Touren næste år, men jeg har også en masse respekt med Giroen og Vueltaen. Jeg vil gerne tilbage og køre med ettallet på ryggen, men det er ikke kun mig, der er på holdet, der er også andre ryttere.

God Tour at se i tv

Næste år byder Touren på i alt 29 kategoriserede stigninger, hvor der er 8 bjergetaper og 6 etaper med en målstreg på toppen af en stigning.

Egan Bernals umiddelbare vurdering lyder på, at det bliver en anderledes Tour, end hvad vi har set de senere år.

- Den bliver rigtig, rigtig hård. Næste år er der ingen holdtidskørsel, så det er lidt anderledes, når der også kun er én tidskørsel. Det er en god rute for en god klatrer, men vi må se nærmere på ruten og analysere den, siger Bernal.

Bernal har sagt, at han er klar til at støtte mig

Chris Froome

Selvom Bernal altså ikke er helt sikker på sin egen deltagelse endnu, har han og INEOS-holdet alligevel en plan klar.

- Jeg tror flere vil forsøge at angribe på de her stejle stigninger, og det bliver uden tvivl en rigtig god Tour at se i tv’et, siger Bernal.

Froome: Bernal vil hjælpe mig

Inden Tour de France-ruten blev offentliggjort, forklarede Chris Froome ellers, at han var blevet lovet hjælp af colombianeren.

- Bernal har sagt, at han er klar til at støtte mig, fortæller Chris Froome i et interview med France Télévisions, der dog indrømmer, at det er benene, der skal afgøre, hvem der skal være kaptajn.

- Jeg er nødt til at være den stærkeste. Hvis han er den bedste, så vil jeg være glad, hvis han vinder, fordi det er sådan, konkurrencen foregår - den stærkeste mand vinder.

De 21 etaper strækker sig over i alt 3470 kilometer. Den 218 kilometer lange 12. etape er løbets længste.

Løbet bliver 107. udgave af Tour de France. Det begynder 27. juni i Nice og slutter i Paris 19. ju

Tour de France køres fra den 29. juni til 19. juli og kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.