Cykling

Juul-Jensen forlænger med Mitchelton-Scott – får større rolle

Christopher Juul Jensen er glad for at være på Mitchelton-Scott. Gonzalo Fuentes / Ritzau Scanpix

Christopher Juul Jensen har forlænget sin kontrakt med australske Mitchelton-Scott med to år. Han får både en større rolle og en lønforhøjelse.

Når noget fungerer så godt, er der ingen grund til at ændre det.

Sådan har 30-årige Christopher Juul Jensen tænkt på det seneste, og det har betydet, at han onsdag har forlænget sin kontrakt med det australske Mitchelton-Scott-mandskab for 2020- og 2021-sæsonen.

- Det føles lidt som en selvfølge, fordi jeg har været utrolig glad for at køre på holdet. Holdet lever op til alle de forventninger, jeg havde, inden jeg kom hertil. Det er bare blevet bedre og bedre for hvert år, siger Christopher Juul Jensen til TV 2 SPORT.

- De har hele tiden finger på pulsen og vil forbedre sig på alle områder. Man kan både have det skide sjovt på holdet, men de er samtidig også ekstremt professionelle. Og det er en super kombination.

Får en mere fremtrædende rolle

I takt med at årene er gået, er hans rolle blevet større og opgaver blevet flere, og det er netop det, danskeren gerne vil udvikle sig til.

- Det bliver med større og mere ansvar – en mere fremtrædende rolle som vejkaptajn. En, der skal tage noget ansvar omkring opgaverne, hvad holdets ambitioner er, hvem vi kører for, og hvordan vi gør det.

- Det er i den retning, hvor jeg ser, at min karriere udvikler sig. Og hvis jeg også kan udvikle mig, skal det nok blive godt, siger han.

Kontraktforlængelsen er ikke kun noget, han kommer til at mærke under løbene. Det vil han også kunne se på bankkontoen, hvor der også sker en ændring.

Får du en lønforhøjelse også?

- Ja, det er der også. Det er klart, at det også har spillet en rolle, men der var enighed i forhold til, hvad jeg spurgte efter, og hvad at de ville give mig. Jeg meldte ikke et eller andet vanvittigt beløb ud og sagde, at det går ikke.

- Jeg har været professionel i otte år, og jeg kan se på mine kontraktforlængelser, at jeg forlænger til en lønforhøjelse. Så det er en opadgående kurve.

Christopher Juul Jensen vandt Post Danmark Rundt i 2014 samt en etape i Schweiz Rundt i 2018.

Inden han kom til Mitchelton-Scott-holdet, kørte han for Bjarne Riis og Tinkoff-Saxo-mandskabet i fire år, som han kom til fra Glud & Marstrand.

Danske Christopher Juul-Jensen vinder 4. etape af Schweiz Rundt