Tour de France

Alaphilippe dropper Tour-klassement i 2020

Franskmanden tilbragte 16 dage i den gule trøje i Tour de France i år. Det er dog ikke noget, han drømmer om i 2020.

Julian Alaphilippe skabte eufori hos den franske befolkning, da han erobrede den gule førertrøje i Tour de France efter 3. etape.

Og euforien blev kun større og større, da han blev ved med at forsvare den. Det holdt lige til 19. etape, hvor han mistede den til Egan Bernal.

Tirsdag blev Tour-ruten i 2020 annonceret, og i den forbindelse forklarede Alaphilippe, at franskmændene skal drømme på vegne af en anden rytter end lige ham til klassementet.

- Jeg kommer ikke til at gå efter klassementet, da jeg har andre mål i næste sæson, sagde Julian Alaphilippe til flere medier tirsdag heriblandt TV 2 SPORT.

- Det er en meget special rute med mange nye stigninger. Jeg vil studere ruten sammen med holdet, men jeg kan allerede sige, at det er en af de hårdeste ruter, jeg har set.

Froome ser frem til den hårde rute

I Tour de France i 2020 venter der otte decidere bjergetaper venter. Selvom Alaphilippe måske ikke satser på klassementet, var afsløringen af ruten godt nyt for Chris Froome.

Han er nemlig særdeles tilfreds med ruten.

- Det er nok den hårdeste rute, jeg har set de sidste 5-6 år, men det er fantastisk. Det er godt for løbet, fortæller Chris Froome til TV 2 SPORT umiddelbart efter præsentationen af ruten.

- Det giver mange muligheder for klassementrytterne til at prøve og vinde løbet, og det er det, alle vil se. Alle vil se de store slag mellem de største navne. Og den her rute er hård nok til at tillade det.

De 21 etaper strækker sig over i alt 3470 kilometer. Den 218 kilometer lange 12. etape er løbets længste.

Løbet bliver 107. udgave af Tour de France. Det begynder 27. juni i Nice og slutter i Paris 19. juli.

Tour de France køres fra 27. juni til 19. juli og kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.