Cykling

Ung cykelrytter lam efter kollision med bil

Edo Maas styrtede under Piccolo Lombardia søndag 6. oktober 2019. Vincent Riemersma / Team Sunweb

Edo Maas styrtede dramatisk i et U23-løb i Lombardiet. Et brud på rygsøjlen har gjort, at han har mistet nervefølelsen i sine ben.

Den bare 19-årige Edo Maas kommer efter alt at dømme ikke til at sætte sig op på en cykel igen.

Siden sit voldsomme styrt i U23-løbet Piccolo Lombardia 6. oktober er hollænderen, der er en del af Team Sunwebs udviklingshold, blevet opereret flere gange i ansigtet og i ryggen på Milanos største hospital, Ospedale Niguarda.

Men trods succesfulde operationer vil Edo Maas med al sandsynlighed være lam i benene resten af sit liv, oplyser Team Sunweb i en pressemeddelse.

- Edo er på nuværende tidspunkt ved at bearbejde diagnosen, at bruddet på hans rygsøjle har ført til paraplegi (en rygmarvsskade, red.), et tab af nervefølelse i hans ben.

- I dette øjeblik er det usandsynligt, at han nogensinde vil genvinde funktionaliteten i sine ben, men viljen til at kæmpe og håbet hersker, skriver holdet.

Kolliderede med bil på nedkørsel

Edo Maas kolliderede med en bil med 50 kilometer til mål af endagsløbet.

Bilen krydsede ruten, da Maas sammen med den franske rytter Edouard Bonnefoix på vej ned ad Madonna del Ghisallo forsøgte at indhente en større gruppe.

På Twitter har Bonnefoix ifølge Cyclingnews spekuleret i, at bilisten kom ud fra en privat indkørsel og ikke så rytterne. Franskmanden har anslået, at han og Maas kørte med omtrent 70 kilometer i timen.

Edouard Bonnefoix undgik med nød og næppe bilen - så heldig var Edo Maas ikke.

Team Sunweb oplyser videre, at Maas er ved fuld bevidsthed og har været vågen i nogle dage. Han kommunikerer med sin familie og de venner, der har besøgt ham på hospitalet.

Edo Maas er holdkammerat med danske Ludvig Anton Wacker. På Team Sunwebs pro-hold kører de danske brødre Søren og Asbjørn Kragh Andersen samt Casper Pedersen.