Verdensmester sviner kvindernes Tour-løb til: - Et stort skridt tilbage

Annemiek van Vleuten er langt fra tilfreds med ruten til næste års La Course, der skal køres midt inde i Paris.

- Nu er det ikke meget mere end et gadeløb.

Så skarp lyder kritikken fra kvindernes verdensmester i landevejscykling, Annemiek van Vleuten. Irritationen og vreden er rettet mod ASO, der er arrangørerne bag 'kvindernes Tour de France', La Course.

Mandag præsenterede folkene bag løbet planerne for den syvende udgave. Modsat mændenes Tour de France, der er et etapeløb over tre uger, så er La Course et endagsløb.

At vinderen skal findes på én dag har den hollandske verdensmester det fint med. Men at næste års udgave primært skal køres på en rundstrækning i Paris på Champs-Élysées, som mændene gør det på sidste etape af Tour de France, vækker hollandsk harme.

- Det er til min store skuffelse. Det er et skridt tilbage, forklarer van Vleuten til hollandske NOS.

- For mig virker det som om, at arrangørerne har tænkt: 'Nå ja, vi skal også planlægge La Course. Lad os gøre det i Paris'.

Ønsker mere hårdhed

Næste års La Course køres 19. juli. Samme dag som mændene kommer til Paris for sidste etape af Tour de France.

Dermed vender La Course tilbage den franske hovedstad efter tre år, hvor vinderen har skulle findes på blandt andet ikoniske Col d'Izoard og andre mere fysisk krævende steder end brostene i Paris.

- Selvom det stadig er et World Tour-løb, er det ikke mere end et gadeløb. Hos mændene er gadeløb ikke inkluderet på World Touren, siger van Vleuten.

- Jeg har ikke brug for at gøre La Course til et etapeløb, men en hård etape ville være rart. Der er i forvejen så få World Tour-løb, hvor vi kører i bjerge.

Dette års La Course blev vundet af en anden hollænder. Marianne Voss vandt spurten i en mindre gruppe, efter Amanda Spratt blev hentet 400 meter fra mål. Annemiek van Vleuten blev nummer syv.