Cykling

Valgren på flop-liste hos internationalt medie

Michael Valgren forlod Astana til fordel for Team Dimension Data på en toårig kontrakt. David Stockman / Ritzau Scanpix

Den danske Dimension Data-rytter Michael Valgren er en af årets ni ’transfer-flop’ ifølge Cyclingnews.

Michael Valgrens første sæson med Team Dimension Data blev en sæson til glemmebogen.

I hvert fald formåede den 27-årige dansker hverken at gentage eller overgå det fremragende år, han havde i 2018, hvor det blandt andet blev til sejre i klassikerne Omloop Het Nieuwsblad og Amstel Gold Race.

De høje forventninger og få højdepunkter har fået det anerkendte cykelmedie Cyclingnews til indlemme ham i listen ’transferflops’ – en liste over de ni værste handler i denne sæson.

- Da Dimension Data annoncerede, at de havde hentet det spændende, unge, danske navn Michael Valgren på en toårig aftale, så det ud til, at det hårdt kæmpende hold endelig havde fundet sig en talisman, som man kunne bygge sit hold op om. Ved udgangen af ​​foråret var næsten al denne optimisme dog fordampet, skriver de blandt andet.

TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen er enig i, at Michael Valgrens første år på det sydafrikanske hold ikke blev, som man kunne have håbet. Den tidligere Astana-rytter er dog ikke faldet helt igennem, påpeger han.

- Hvis du spørger Michael Valgren selv, tror jeg ikke, han vil sige, at han havde drømt om, at sæsonen skulle gå på denne måde. Med de forventninger, der var til ham, er det helt klart, at året har været en skuffelse, siger Chris Anker Sørensen, der tilføjer, at Valgren faktisk har været blandt de bedste på Dimension Data-holdet, der har haft en dårlig sæson.

Lovende sæsonafslutning

Et dårligt år er dog ikke ens betydende med, at Michael Valgren ikke er at betragte som en stjernerytter i cykelsporten.

Chris Anker Sørensen hæfter sig nemlig ved, at danskeren har sluttet sæsonen godt af blandt andet med en sjetteplads til VM og flere top-10-placeringer i endagsløb.

- Jeg tror, han er blevet meget klogere på sig selv. Han har virkelig lært af det og har jagtet resultater for meget i sæsonens begyndelse. Man kan se, at han er sulten. Han stillede op i Chrono des Nations søndag (hvor han blev nummer seks, red.), og det gør man ikke, hvis man er træt af det hele. Han er virkelig klar til næste sæson, som nok skal blive rigtig god.

Den analyse er Cyclingnews enig i. De har også bidt mærke i den stærke afslutning på sæsonen.

- Han er stadig en klasserytter, og med en lovende optakt til 2020-sæsonen vil Amstel Gold Race 2018- og Omloop Het Nieuwsblad 2018-vinderen have motivationen til at komme stærkere tilbage. Han har bestemt noget at bevise, skriver mediet.

Michael Valgren har kontrakt med Dimension Data, som til den kommende sæson skifter navn til Team NTT, til og med 2020.