Cykling

Belgisk stjerne sagsøgt for millioner af tidligere chef

Wout Van Aert var tirsdag til høring ved arbejdsretten i Mechelen. Jean-luc Flemal / Ritzau Scanpix

Manageren hos det tidligere Veranda's Willems-Crelan forlanger over en million euro fra Wout van Aert, der brød sin kontrakt et år før tid med holdet.

8,2 millioner kroner. Så meget kræver Nick Nuyens af Wout van Aert, efter han sidste år ikke ønskede at fortsætte hos det belgiske hold Veranda's Willems-Crelan.

Begge var tirsdag mødt op til høring ved den belgiske arbejdsdomstol i Mechelen for at give deres besyv om sagen. Det skriver avisen Het Nieuwsblad.

25-årige Wout van Aert fortæller, at han forlod Veranda's Willems-Crelan, fordi ’der skete uacceptable ting’, men det benægter den daværende manager på holdet.

Den nuværende Jumbo-Visma-rytter havde kontrakt 15 måneder og 2 uger endnu, da han forlod holdet.

Nick Nuyens kræver derfor van Aerts løn for denne periode plus et beløb for tabte præmiepenge og sponsorkroner som kompensation for, at han misligholdt sin kontrakt. I alt svarer det til 1.100.000 euro - godt 8,2 millioner danske kroner. Het Nieuwsblad mener, at belgierens årsløn ligger på 250.000 euro - svarende til 1,8 millioner danske kroner.

- Det er et helt skævt beløb. Jeg synes, det vil være meget mærkeligt, hvis jeg blev dømt for det. På det tidspunkt handlede det ikke om pengene for mig. Min karriere kom i første række, siger Wout van Aert ifølge Cyclingweekly.

Fusion fik van Aert til at søge væk

Den 25-årige belgier var utilfreds med, at Nick Nuyens og Veranda’s Willems Crelan ikke havde informeret ham om, at holdet fusionerede med Roompot-Charles.

Med udsigt til at skulle være en del af et helt andet hold end forventet, valgte Wout van Aert derfor at få ophævet sin kontrakt med det belgiske prokontinentalhold.

- Da jeg ikke svarede på deres kontraktforslag, endte jeg i en situation, hvor jeg ikke ønskede at ende. Jeg blev placeret på et helt nyt hold, som jeg aldrig havde valgt. Så der var ingen anden mulighed for os, lyder det fra van Aert.

Der forventes at falde dom i sagen 26. november.

Wout van Aert har siden årskiftet kørt for hollandske Jumbo-Visma. Her var den tidligere cykelcross-verdensmester en del af holdet til Tour de France, hvor han vandt løbets 10. etape.

På 13. etapes enkeltstart styrtede belgieren voldsomt og pådrog sig et dybt kødsår, som kostede den videre deltagelse i løbet. Wout van Aert er fortsat i gang med genoptræningen efter styrtet.