Cykling

Mario Cipollini hjerteopereret efter retsmøder

Mario Cipollini under Giro d'Italia i 2005. Franck Fife / Scanpix Danmark

Den tidligere italienske cykelrytter Mario Cipollini er blevet opereret i hjertet, efter at han har været i retten beskyldt for vold mod sin ekskone.

Det har været nogle hårde dage for den tidligere topsprinter Mario Cipollini.

Den 52-årige italiener har været til høring i retten, da ekskonen har anklaget ham for blandt andet overfald, vold og dødstrusler. Derudover er Mario Cipollini tirsdag blevet opereret i hjertet, da han lider af en arytmi – hjerterytmeforstyrrelser – skriver den italienske avis La Gazzetta dello Sport.

Afviser sammenhæng med retssag

Mario Cipollini har døjet med hjerteproblemerne siden sin aktive karriere.

Flere medier beretter, at Mario Cipollini skulle være blevet utilpas og den nylige indlæggelse var provokeret som følge af stress på grund af den igangværende retssag. Italienerens ekskone, Sabrina Landucci, har anklaget Mario Cipollini for flere overfald mod hende i slutningen af 2016 og begyndelsen af 2017.

Mario Cipollinis advokat har afvist, at hjerteoperationen har noget med retssagen at gøre og fortæller, at operationen har været planlagt i lang tid. Undersøgelserne og operationen er ifølge de italienske medier gået efter planen, og nu skal Mario Cipollini holde en måneds pause, før han kan genoptage normal aktivitet.

- Tak til Dr. Corsetti, en ekstraordinær person og en fremragende læge. Uden ham ville jeg ikke engang være her på dette hospital, der har et så højt niveau, siger Mario Cipollini til gazzetta.it.

Mario Cipollini vandt i løbet af sin karriere i 90’erne og starten af 00’erne adskillelige etapesejre i Giro d’Italia og Tour de France. Efterfølgende tests fra Tour de France i 1998 viste, at Mario Cipollini var dopet med EPO under den franske rundtur det pågældende år.