Cykling

Cavendish forlader Valgrens hold

Den britiske sprinter Mark Cavendish skal næste år køre for Bahrain Merida.

I sin karrieres efterår skal 34-årige Mark Cavendish forsøge at genfinde sig selv.

Det skal et holdskifte hjælpe ham med, og derfor skifter han ved årsskiftet Team Dimension Data ud med Bahrain Merida. Det bekræfter hans nye hold på Twitter.

- At skifte til dette hold er opfyldelsen af en langvarig ambition og er supermotiverende, siger Mark Cavendish og tilføjer:

- Jeg kan ikke vente til at slutte mig til mine nye holdkammerater og gøre alt, jeg kan gøre for at opnå de succesoplevelser, jeg ved, der kommer.

Den britiske sprinter forlader dermed holdet, hvor danske Michael Valgren og Lars Bak har kørt i denne sæson. Cavendish har kørt for det sydafrikanske hold i fire år.

Han har skrevet kontrakt med Bahrain Merida for et enkelt år.

Forfærdeligt 2019

For første gang i sin professionelle karriere forlader han kalenderåret 2019 uden en sejr. Manden, der har vundet 30 etaper i Tour de France, har slet ikke fået det til at fungere i en sæson, der har været fyldt med skader og nedture.

Alligevel er Bahrain Merida villig til at tage chancen og skrive kontrakt med ham.

- Marks underskrift fuldender vores rytterliste for 2020 og giver os den balance, holdet har brug for for at vinde. Mark er en bevist mester og har meget at bidrage med - både på og af cyklen.