Cykling

Dansk VM-bronzevinder skifter til Movistar

Det danske stortalent Mathias Norsgaard Jørgensen forlader Riwal-Readynez. Næste år skal han køre for det spanske hold Movistar.

De fleste er gået på sæsonpause og nyder ro i benene efter et langt år på cyklerne – og langt de fleste har haft fremtiden på plads i et stykke tid.

Men her i den kontraktlige 11. time for cykelryttere tager en dansker det store skridt op på World Touren. Mathias Norsgaard Jørgensen skifter nemlig til Movistar næste sæson. Det erfarer TV 2 SPORT.

2018-sæsonens VM-bronzevinder i U23-enkeltstarten har de sidste to år kørt for Danmarks største cykelhold, Riwal-Readynez, og er noteret for to sejre i 2019-sæsonen: Par-enkeltstarten Duo Normand (som han vandt med Rasmus Quaade) og første etape af U23-rytternes svar på Tour de France - etapeløbet Tour de l’Avenir.

Slideren fra Silkeborg vil ikke selv hverken be- eller afkræfte, om der er har været kontakt til det spanske storhold, men han vil godt sige, at det er smigrende at blive sat i forbindelse med så stort et cykelhold.

- Det er jo klart, at jeg altid, siden jeg var helt lille, har drømt om at skulle køre på World Touren. Når man snakker om Movistar, snakker man også om et af de stærkeste klassementshold de sidste mange år. Det kunne være et rigtigt interessant hold. Det ville være et sted, hvor jeg ville bryde mig om at være, tror jeg, siger Mathias Norsgaard Jørgensen til TV 2 SPORT.

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger er der dog sat underskrift på kontrakten med spanierne, og den 22-årige cykelrytter fra Silkeborg er også kommet ud af sin kontrakt med Riwal-Readynez. Den lød ellers på endnu en sæson på Danmarks største cykelhold.

Dermed vil Danmark have rekord mange ryttere på World Touren i næste sæson. Selvom Matti Breschel og Lars Bak har indstillet karrieren, tager Mikkel Bjerg, Andreas Stokbro, Alexander Kamp og nu også Mathias Norsgaard skridtet op. Det giver ialt 19 danske ryttere på World Touren.