Cykling

Styrt har givet Froome en ny start og udfordring

Chris Froome er tilbage på cyklen i Japan - men er stadig noget fra topformen Kazuhiro Nogi / Ritzau Scanpix

Den firedobbelte Tour-vinder har valgt at tage de positive briller på, når det kommer til det styrt, der kostede ham deltagelsen i årets Tour.

Det var voldsomt, da Chris Froome i juni styrtede og måtte trække sig fra Tour de France.

Den 34-årige brite brækkede lårben og albue og har siden været i gang med at vende tilbage til cykelsporten. Men det har ikke kun været en nedtur, der har fulgt i kølvandet på den voldsomme hændelse.

- Ulykken har virkelig ændret mig. Har givet mig en ny start, siger Chris Froome til det franske nyhedsbureau AFP.

- Det er som at starte fra nul igen - eller under nul, kan man sige. Det er sådan, det føles.

Det var meningen, at Chris Froome skulle have kørt et løb i Japan søndag, men på trods af at Team INEOS-rytteren er til stede, så valgte han at trække sig fra startlisten, da han ikke følte sig klar endnu.

Men det ændrer ikke ved, at uheldet i forbindelse med Criterium du Dauphiné i Frankrig har givet ham en form for en frisk start.

- Det har totalt ændret min motivation og givet mig en udfordring, jeg aldrig har haft før. Man kunne godt opfatte det som en utrolig vanskelig og negativ situation, men jeg har forsøgt at vende det på hovedet for at forsøge at opnå noget hidtil uset.

Skal opereres igen

Lige nu handler det om at få fysikken helt i balance. Især er det højrebenet med det brækkede lårben, der i bogstaveligste forstand halter bagefter.

- Jeg skal have benene tilbage til 50-50 i stedet for en 60-35 styrkebalance, lyder det fra den firedobbelte Tour de France-vinder.

- Jeg har stadig en operation ventende for at fjerne en metalplade og seks skruer. Det er ret ømt. Musklerne og det bløde væv omkring er blevet påvirket af metalpladen i hoften.

Mens han venter på at være tilbage fysisk, er Chris Froome allerede begyndt at stille skarpt på næste års store mål - Tour de France. Den franske rundtur med en rute, der er noget anderledes sammensat end normalt.

- Det er en meget mere eksplosiv Tour-rute, end vi plejer at se, lyder det fra briten.

- Der er en masse muligheder for, at de store rivaler virkelig kan udkæmpe nogle slag. Det er det, fans gerne vil se.

Næste år Tour de France begynder i Nice den 27. juni, og allerede på anden etape vil der være bjerge på programmet.