Cykling

- Min krop skreg efter pause, siger stjernerytter efter sejrsløs sæson

Michal Kwiatkowski inden starten på årets Tour de France. Anne-christine Poujoulat / Ritzau Scanpix

Team INEOS-rytteren Michal Kwiatkowski havde en svær 2019-sæson, hvor den ellers så succesfulde polak var mere anonym end afgørende.

Han har vundet massevis af store cykelløb - eksempelvis Milano-Sanremo, Amstel Gold Race, San Sebastian og VM.

Michal Kwiatkowski er vant til køre først over målstregen, men sådan har det ikke været i 2019. For første gang i otte år har den polyvalente polak overstået en sæson uden at have vundet et eneste cykelløb.

Jeg var ikke mig selv

Michal Kwiatkowski

- Det er ikke gået som planlagt. Jeg kørte godt i første del, men fik ikke de sejre, jeg kunne have håbet på - sådan er sporten nogle gange, siger Kwiatkowski i et større interview til Cyclingnews.

Den 29-årige polak kom i topti 12 gange i en sæson, hvor han havde færre løbsdage end vanligt. Siden gennembruddet i 2012 har Kwiatkowski kun i 2016 konkurreret på cyklen i færre dage end i år. Og der blev det trods alt til en sejr i E3 Harelbeke.

Men selvom året måske løbsmæssigt blev mindre pakket end tidligere, så mærkede INEOS-rytteren en træthed i løbet af foråret.

I høj grad efter et hædersfyldt, men også hårdt 2018. Her havde Kwiatkowski 91 løbsdage - 30 mere end i år.

- Jeg var i gang med at forberede mig på et fuldt program med blandt andet Tour de France, Polen Rundt, Vueltaen og VM. Rimelig solidt, men vi troede på, at der kunne lægges et niveau mere på efter 2018.

- Men for at være ærlig, så kom jeg mig aldrig efter sidste sæson. Det kan man tydeligt se i min anden halvldel af Touren. Jeg forberedte mig fejlfrit, men jeg sluttede Touren på knæ. Jeg var ikke mig selv. Min krop skreg efter pause. Den havde brug for at restituere, siger Kwiatkowski.

Kwiatkowski forsøgte at vende formen ved at ændre programmet for anden halvldel af sæsonen og droppede blandt andet det hjemlige Polen Rundt, hvor han var regerende mester. Men det hjalp ikke på sejrstørken.

- I mange uger efter Touren var jeg tømt for kræfter. Jeg prøvede bare at kæmpe mig igennem resten af sæsonen.