Cykling

Astana-chef fremhæver Fuglsangs forlængelse blandt årets højdepunkter

Alexandr Vinokurov evaluerer Astana-sæsonen, hvor Fuglsangs kontraktforlængelse og Liège-Bastogne-Liège-sejr står som to af de vigtigste øjeblikke.

Cykelglade danskere sad formentligt med et galoperende hjerte, da Fuglsang på mirakuløs vis undgik at flyve i asfalten med fem kilometer tilbage af Liège-Bastogne-Liège.

Med cyklen glidende sidelæns på vejen i regnvejr og blot få centimeter fra kantstenen lignede det et uundgåeligt styrt. Men Fuglsang lykkedes med at holde sig på cyklen.

Dermed sikrede han sig karrieren og sæsonens ubestridte højdepunkt, hvilket konfirmerede Fuglsangs stjernestatus samt grundlagde en stor, naturlig interesse for fuglens fremtid.

Fuglsang valgte at blive på det kasakhiske cykelhold. Og det ligner en forståelig beslutning, for her bliver han i den grad værdsat.

- Man kan sige, at vi har haft en god kampagne denne sæson. Først og fremmest er jeg glad for, at vi har fundet et fælles sprog og enighed med Jakob Fuglsang, og at han bliver i Astana yderligere to sæsonener, siger Vinokurov til holdets hjemmeside.

Alexandr Vinokurov er holdejer hos Astana og vandt selv Liège-Bastogne-Liège to gange, da han var aktiv cykelrytter.

En succesfuld leder

Sportsdirektøren bliver også spurgt ind til lederne på Astana-holdet, og hvordan præstationerne hos dem har været.

Her falder hans første svar på Fuglsang, og det er nok en gang rosende ord, danskeren får med på vejen.

- Jakob havde en meget succesfuld sæson med en masse store resultater: Liège-Bastogne-Liège og Critérium du Dauphiné samt en etape i Vuelta a España. Jakob klarede denne sæson rigtig godt, siger han.

Kigger man på fakta og tal, kan der heller ikke herskes tvivl om Fuglsangs flotte sæson.

Han sluttede sæsonen af med en tredjeplads på UCI’s verdensrangliste, hvor kun Primoz Roglic og Julian Alaphilippe lavede flere point end danskeren denne sæson.

Årets Astana-sejr

Vinukorov har lidt større problemer ved at pege på årets største Astana-sejr.

Men også her kommer Fulgsang ind i billedet.

- Det er svært kun at pege på én sejr, da alle sammen var fantastiske og mindeværdige. For eksempel var Lutsenkos tre etapesejre og den samlede sejr i Tour of Oman noget specielt.

- Men også Fuglsangs sejr i Liège-Bastogne-Liège og den mindeværdige nedkørsel i løbets finale. Jeg tror, at alles hjerte sprang et slag over, siger han.

Fuglsang var den blot anden danske i historien til at vinde den vilde klassisker Liège-Bastogne-Liège. Rolf Sørensen vandt løbet i 1993.

I videoen herunder kan du genopleve det dramatiske øjeblik, hvor Fuglsang var tæt på at styrte.

Jakob Fuglsang styrtede næsten, men takket være en mirakelredning blev han på cyklen. Video: Christian Ipsen