Cykling

Fuglsang overvejede skifte til Movistar: - Det var interessant

Den danske cykelrytter fortæller, at han var tæt på at forlade Astana til fordel for Movistar.

Jakob Fuglsang har tilbragt syv sæsoner på det kasakhstanske Astana-hold.

Men tidligere på året var det usikkert, om danskeren også ville få sin sæson nummer otte på holdet. Han ventede nemlig med at forlænge sin kontrakt med Astana, og det fik flere andre hold til at vise sin interessere i Fuglsang.

Et af de hold var spanske Movistar. Den danske Astana-rytter fortæller, at han har været i kontakt med Movistars teammanager, Eusebio Unzué, hvor han fik et interessant tilbud.

- Det er sandt, at der var kontakt med Movistar og Unzué omkring en mulig aftale. Det var en interessant mulighed, men jeg forlængede endelig med Astana i to år, og det er jeg meget glad for, siger Jakob Fuglsang ifølge Marca.

- Movistar var en stor mulighed for mig, men jeg tror, at jeg vil få flere muligheder her (hos Astana, red.) Jeg er allerede 34 år gammel, og jeg blev nødt til at vælge, og jeg er ikke ung. Jeg kommer til at lede holdet i flere forskellige løb, og jeg håber, at jeg kan leve op til opgaven.

Movistar bekræftede interessen

Eusebio Unzué bekræftede allerede dengang, at spanierne var interesserede i Fuglsang.

- Hvordan kunne jeg ikke være interesseret? Det ville være sært, hvis jeg ikke var det. Jeg er sikker på, at en rytter som Jakob Fuglsang er interessant for alle hold i feltet, sagde Unzué dengang.

Ifølge danskerens agent, Moreno Nicoletti, var fem hold på jagt efter Fuglsangs underskrift: Movistar, Katusha, Quick-Step, Dimension Data og så Astana, der endte med at beholde danskeren.

Her kommer han til at køre i de to kommende sæsoner, og han har allerede planen klar for den kommende sæson. Det store mål er nemlig OL i Tokyo.

- Jeg elsker ruten i Japan. Den er virkelig hård. Det kommer helt sikkert til at være en af mine mål for sæsonen. Hvis det regner, som det gjorde under vores rekognoscering, kommer løbet til at blive endnu hårdere. Vi har en del muligheder for at en medalje med Danmark, siger Fuglsang til Marca.