Cykling

Profileret hjælper har fået fjernet tre ribben

George Bennett har i år været en profileret hjælperytter på det hollandske storhold Jumbo-Visma. Luk Benies / Scanpix Denmark

Cykelrytteren George Bennett har været under kniven for at få kureret en sjælden sygdom, der i mange år har givet ham sidestik i forbindelse med løb.

Den newzealandske cykelrytter har lidt af en særdeles uhensigtsmæssig sygdom taget professionen som cykelrytter i betragtning.

Jumbo-Visma-rytteren, der i sommer var en vigtig hjælper for kaptajnen Steven Kruijswijk i Tour de France, har været diagnosticeret med Slipping ribs-syndromet, som har gjort, at Bennetts ribben glider væk fra deres sædvanlige position.

Det har resulteret i sidestik og voldsom smerte, hver gang han har presset sig selv på cyklen.

- Jeg havde en stor operation for et par uger siden, og jeg håber, at det vil hjælpe. Jeg har haft sidestik i evigheder, og det har hæmmet min fart meget i år, siger Bennett til cyclingnews og fortsætter.

- Hver gang, jeg går dybt, får jeg en slags knivsmerte i min side. Operationen er temmelig drastisk, men jeg har i bund og grund fået fjernet tre ribben. Det lyder værre, end det er, men de var hver især otte centimeter lange.

Operationen, der også har fjernet en masse løst brusk, er Bennetts nyeste forsøg på at få stoppet den tilbagevende lidelse.

- Jeg har haft mange operationer før i håbet om at få det fixet, så nu håber vi, at vi har fundet løsningen. Jeg har været optimistisk et par gange og blevet opereret før, men det har aldrig fungeret, siger han.

Operationen fandt sted for tre uger siden, og den 29-årige cykelrytter har endnu ikke haft mulighed for at vende tilbage til cyklen.

George Bennett styrtede to gange på 18. etape under sommerens Tour de France, men var alligevel klar til den efterfølgende etape.

Bennet nedtoner alvoren

Hovedpersonen selv fandt tasterne frem mandag aften for at give en lille uddybning.

- Bare lige for at komme nogen i forkøbet, så var det løs brusk, der blev taget ud, skrev han.

Her gav cykelrytteren også en lettere humoristisk forklaring på operationens mindre konsekvenserne.

For at undgå, at alle stiller de samme to spørgsmål, får I svarene her.

a) Omtrent 100 gram.

b) Nej, det kan jeg ikke, skriver han på Twitter.

Bennets første begrundelse må ses som et svar på, hvor meget brusk han har fået fjernet, mens nummer to må være til fri fortolkning.