Cykling

Mads Pedersens første løb som verdensmester var 'pinlige'

Trek-Segafredo havde præsenteret Mads Pedersen til flere løb efter VM-triumfen, og han var derfor tvunget til at stille op, selvom han var syg.

Der var rift om at få Mads Pedersen til start i alverdens cykelløb, efter han blev verdensmester i slutningen af september.

Men et hårdt VM-løb præget af regn og kulde havde sat sine spor hos den 23-årige dansker, der blev syg kort efter triumfen.

Trek-Segafredo havde allerede meddelt arrangørerne af flere cykelløb, at den nykårede verdensmester deltog, og han var derfor nødt til at stille op.

- Jeg var syg, og jeg skulle køre for holdet. De havde præsenteret, at jeg kom. Der var ikke noget at gøre der. Så må man hakke hælene sammen og tage afsted, siger Mads Pedersen til TV 2 SPORT.

- På en måde er det lidt pinligt, at jeg skulle stille op uden at være 100 procent klar. Jeg er verdensmester, og der er mange øjne på en, og så udgår jeg. Der er da også kommet nogle kommentarer på de sociale medier.

Mads Pedersen var til start i Tour de l'Eurométropole, Tre Valli Varesine og Milano-Torino iført den regnbuestribede VM-trøje, men det er ikke løb, som verdensmesteren husker tilbage på med glæde.

- Det var ikke nogen særligt gode cykelløb. Jeg var syg i dem alle sammen. Det var ikke noget at råbe hurra for, at jeg var DNF på dem alle sammen. Holdet ville gerne have, at jeg viste trøjen frem, og det gjorde jeg.

Lukker ned for medier

Tiden efter, Mads Pedersen sikrede sig VM-guldmedaljen, har budt på masser af tid i rampelyset, hvor han er blevet hyldet for sin store præstation i Yorkshire.

Den kommende tid vil danskeren dog forsøge at holde sig væk fra al opmærksomheden, der følger med titlen som verdensmester.

- Efter jeg har snakket med jer nu, så bliver der slukket for medierne igen i resten af november, og så tager jeg fat på det hele i december. Jeg skal til at træne igen og sådan nogle ting.

- Men lige nu skal jeg have lov til at få noget rigtig tid med hele min familie, og i december så er det på igen med flere medier og med træningslejre og alle de ting, der følger med, siger Mads Pedersen.

Det store mål for Mads Pedersen næste år bliver brostensklassikerne, hvor han bliver kaptajn hos Trek-Segafredo sammen med Jasper Stuyven. Senere på sommeren skal verdensmesteren også køre Tour de France, hvor han debuterer.