Cykling

Topsprinter forlader BORA

Sam Bennett og BORA-hansgrohe er blevet enige om at afbryde samarbejdet. Dermed er ireren fri til at finde et nyt hold til den kommende sæson.

Det bliver en ny verden for den irske sprinter Sam Bennett i den kommende sæson.

Efter seks år hos BORA-hansgrohe er de to parter blevet enige om at afbryde samarbejdet. Det oplyser cykelholdet i en pressemeddelelse.

Det kommer dog ikke som den store overraskelse, da den 29-årige sprinter tidligere på året gjorde det klart, at han ledte efter et nyt hold, hvor han ville være manden, der skulle arbejdes for.

Sådan var det ikke hos BORA-hansgrohe, hvor Bennett efterhånden stod i skyggen af Pascal Ackermann og Peter Sagan.

- Når det handler om næste år, så taler jeg med hold, der kan bakke mig op bedst muligt og give mig den løbskalender, jeg gerne vil have, lød det allerede i juni fra ireren til Cyclingsnews.

Belgiske bejlere

Den store hurdle har dog været, at Sam Bennett angiveligt skulle have underskrevet en forhåndsaftale med BORA i maj, før han kom på bedre tanker. Nu er forhindringen åbenbart fejet til side, så der er fri kontraktleg for sprinteren.

Men det er ikke sikkert, at der kommer til at gå lang tid, før fremtiden er på plads. Deceuninck-Quikstep er åbenbart klar til at indlemme ireren i rytterstaben, så snart han er fri af sine forpligtelser for BORA-hansgrohe.

- Jeg formoder, de har ventet så længe som muligt hos BORA-hansgrohe for at gøre Sam Bennett nervøs, så han ville betale for at komme ud af aftalen, sagde Deceuninck-Quiksteps chef Patrick Lefevre for en uge siden til den belgiske avis Het Laatste Nieuws.

- Men i sidste ende indså de, at man ikke får meget ud af en rytter mod sin vilje. Så lige nu er det forventningens glæde.

Der er endnu ikke kommet noget officielt på skiftet, og Patrick Lefevre vil ikke juble over sin nyerhvervelse, før han står med en underskreven kontrakt i hænderne, oplyste han ligeledes i artiklen i den belgiske avis.

Sidst Sam Bennett viste eksempler på sine evner som afslutter var i årets Vuelta a Espana. Her vandt ireren to etaper.