Cykling

Fem timer lang hjerteoperation reddede Cipollini fra at dø

Mario Cipollini er en af de hurtigste nogensinde til at køre på cykel. Doug Pensinger / Scanpix Denmark

Mario Cipollini er blevet akut opereret for åreforkalkning i hjertet.

Den tidligere italienske cykelrytter Mario Cipollini er bredt anerkendt som én af de bedste og hurtigste sprintere cykelsporten nogensinde har set.

Den nu 52-årige italiener stoppede en lang og glorværdig karriere med blandt andet 57 etapesejre i de tre store Grand Tours i 2008.

Siden da har Mario Cipollini kæmpet med helbredet og et dårligt hjerte, der i oktober tvang ham under kniven til en fem timer lang livsreddende operation.

- Problemet er meget mere alvorligt, end vi kunne tro, siger italienerens læge Roberto Corsetti til den italienske sportsavis Gazzetta dello Sport.

- Mario risikereide at dø. Han skal nok komme sig, men vi ved ikke, hvor lang tid det vil tage.

Cipollini opdagede selv problemet

Situationens alvor er også gået op for hovedpersonen selv, der i sidste måned lagde sig til rette på operationsbordet i Ancona, efter undersøgelse havde vist, at der var store problemer med åreforkalkning omkring hjertet.

- Det er en periode med masser af stormvejr, men jeg er vant til at kæmpe, fortæller Mario Cipollini selv til italienske Gazzetta dello Sport, der har mødt den tidligere stjernerytter efter operationen.

- Det er en meget alvorlig sygdom. Det er mærkeligt at tænke på, for som tidligere atlet tror du, at du er sund, stærk og perfekt.

Mario Cipollini opdagede selv problemet, da han på en ellers stille og rolig cykeltur fik det dårligt.

- Jeg er 52 år, og jeg har stadig meget at gøre i det her liv, forklarer han til Gazzetta dello Sport.

Udover at kæmpe for livet har Mario Cipollini en retssag at slås med, efter italieneren angiveligt skulle have truet sin tidligere kone med en pistol.