Cykling

Den evige toer Raymond Poulidor er død

Raymond Poulidor er afgået ved døden. Eric Gaillard / Ritzau Scanpix

Den tidligere franske cykelrytter er død i en alder af 83 år.

Cykelsporten har mistet en af sine helt store personligheder.

Den tidligere franske rytter Raymond Poulidor er natten til onsdag sovet stille ind i sit hjem i Saint-Léonard-de-Noblat. Det skriver franske l'Equipe.

Det sker efter længere tid, hvor Poulidors nærmeste har fortalt, at "han har følt sig træt."

Han blev indlagt på hospitalet i den franske by Limoges i starten af oktober, hvor hans kone, Gisele, fortalte, at Poulidors kræfter forsvandt, og at han langsomt blev svagere og svagere. Han blev udskrevet efter to uger og har efterfølgende tilbragt den sidste tid i sit hjem i det sydvestlige Frankrig.

Han blev 83 år.

"Den evige toer"

Raymond Poulidor, der er bedstefar til cykelstjernen Mathieu van der Poel, var kendt som ”den evige toer”, da han sluttede på andenpladsen tre gange i Tour de France og fem gange som nummer tre.

Han kørte sit sidste Tour de France som 40-årig. Han har aldrig kørt i den gule trøje i løbet af de 14 udgaver af løbet, han har deltaget i.

Alligevel har han betydet meget for løbet, og Touren har også fra officiel side sendt ham en hilsen.

- Han var en stor mester, men så meget mere end det. Touren ville ikke være det samme uden ham. Vi vil aldrig glemme dig, Raymond, skriver Touren på Twitter.

Når man ser bort fra det store franske etapeløb, har Poulidor hentet andre store sejre. I sit første år som professionel i 1961 vandt han klassikeren Milano-Sanremo og det franske mesterskab på landevej.

I 1964 vandt han Vuelta a España, Criterium International og Super Prestige Pernod.

Poulidors barnebarn, cykelstjernen Mathieu van der Poel, har slået et billede op på Instagram med ordene. "Har altid været stolt".