Fransk håb dropper Tour de France – ekspert er forundret

Romain Bardet kommer til at satse på Giro d'Italia, OL og VM i 2020. Det er overraskende, siger cykelekspert Chris Anker Sørensen.

Synet af Romain Bardets lette, elegante tråd i bjergene skal de franske cykelfans finde et andet sted i næste års Tour de France.

Den 29-årige franske cykelrytter, der både har en samlet anden- og tredjeplads i det store franske etapeløb, kommer nemlig ikke til at være til start næste år. Bardet satser i stedet på Giro d'Italia, OL i Tokyo og VM i Schweiz.

Det er ret vildt, at Bardet ikke er til start

Cykelekspert Chris Anker Sørensen

Dermed bryder han en række på syv Tour-deltagelser i streg.

- Det var ikke let at opgive Tour de France, da det har givet mig så meget. Det er et løb, som jeg elsker dybt. Men det virkede som et godt tidspunkt at sætte et punktum i den smukke historie, der binder mig til dette løb, siger Romain Bardet på AG2R's twitterprofil.

- Jeg har aldrig skjult min lyst til at deltage i Giroen i min bedst mulige form. Det er tid til at jagte nye mål og dele sæsonen op med disse tre store løb.

Stor skuffelse i Frankrig

Selvom AG2R-teamet beskriver det som en anderledes prioritering af Bardets program, tror TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen, at franskmanden ikke vil genopleve skuffelsen fra Touren i år, hvor han måtte "nøjes" med bjergtrøjen.

- Det er ret vildt, at han ikke er til start. Det er verdens største cykelløb, og det er helt specielt for Frankrig og franskmænd. Det er overraskende, at han vælger at droppe Touren, da han er en af de store franske darlings. Det kunne godt tyde på, at skuffelsen fra i år gør, at han er desillusioneret og ikke kan klare det kæmpestore pres, siger Chris Anker Sørensen.

- De franske tilhængere vil være skuffede, da de forventer at se de bedste franske ryttere. De går jo og sukker efter noget fransk succes, en fransk podieplads og en franskmand i den gule trøje. Han har været en af de offensive kræfter og har lavet de voldsomme angreb. Hans angrebsiver kan godt blive savnet, men jeg tror, at det primært bliver franskmændene, der kommer til at savne ham.

Vil jagte de store mål

AG2R's teammanager, Vincent Lavenu, er sikker på, at Bardet nok skal præstere, selvom Touren nu ikke er en del af programmet.

- Romain Bardets program for 2020-sæsonen blev sammensat af holdet og Bardet selv, og vi ved, at han vil gå ind til 2020-sæsonen med sult og målrettethed. Han vil igen være en stor og ambitiøs rytter igennem året, siger Lavenu.

I stedet for Bardet kommer AG2R til at satse på Pierre Latour i Tour-klassementet.

Romain Bardet kører fra de andre og får dermed de 10 bjergpoint. Video: TV 2 Sport