Cykling

Mads Würtz har ikke fået løn

Den danske cykelrytter og resten af Katusha-holdet afventer stadig den løn, de skulle have haft for oktober.

Der er panik før lukketid på World Tour-holdet Katusha-Alpecin.

Rytterne har først lige modtaget lønnen for september, men har stadig ikke fået udbetalt løn for november. Det bekræfter Mads Würtz Schmidt, der kører for holdet, til TV 2 SPORT.

- Det er en træls situation, for vi er lidt i klemme midt i det hele. Det er skideirriterende, og der er ikke meget, vi kan gøre. Vi får ikke noget ud af at sige, at vi bare strejker. Og der er heller ikke nogen cykelløb, vi kan strejke fra, siger danskeren.

Katusha-Alpecin forlænger ikke World Tour-licensen efter denne sæson. Den bliver i stedet overtaget af nuværende prokontinentalhold Israel Cycling Academy.

Mads Würtz Schmidt fortæller, at de er i gang med at se på, hvad de rent juridisk kan gøre for at få deres penge.

- Vi har gang i nogle ting på holdet. Det er noget, vi skal gøre i fællesskab, og som man har svært at gøre som enkeltmand. Rytterne bliver tit fanget i noget spil, hvor det er dem, det går værst ud over, siger han.

Alle skal nok få deres penge

Katusha-Alpecin-ledelsen tager dog sagen forholdsvist roligt. Alexis Schoeb, der er advokat for holdet, tror på, at der nok skal komme en løsning.

- Jeg synes ikke, at det er et problem på dette niveau. Alle er blevet betalt for september, men vi har lidt forsinkelse på oktober, siger advokaten til Cyclingnews.

- Selvfølgelig kommer alle til at blive betalt. Jeg finder det personligt ikke acceptabelt, men alle kender til situationen, siger Alexis Schoeb.

Det har været en turbulent tid på Katusha-Alpecin-holdet. Under dette års Tour de France kom der rygter om, at holdet ville lukke. Dette afviste holdejer Igor Makarov.

Efter længere tid med uvidenhed hos rytterne blev det offentliggjort, at holdet forblev, men at licensen var blevet solgt til det israelske hold.

Over for B.T. bekræfter Mads Würtz Schmidt, at han er en del af holdet i næste sæson.

- Da det endelig faldt på plads, at Israel Cycling ville komme ind, var jeg egentlig ret rolig. Der er nogle stykker, der er blevet købt ud af deres kontrakt fra Katusha, men jeg er en af dem, som Israel Cycling rigtig gerne vil have på deres hold. De viste interesse for mig i sommer og spurgte, om jeg havde kontrakt fra næste år, så jeg ved, at de vil mig, siger Mads Würtz.

Mads Würtz Schmidt har kørt for Katusha siden 2017.