Cykling

Stjernerytter rørt til tårer: - Ville vinde for min bedstefar

Mathieu van der Poel vinder mandagens 'Jaarmarktcross'  - to dage før han mistede sin bedstefar Kristof Van Accom / Ritzau Scanpix

Mathieu van der Poel havde kun et mål for øje ved lørdagens World Cup: Vinde for sin nyligt afdøde bedstefar. Cykellegenden Raymon Poulidor.

Det var mere end bare en almindelig sejr for Mathieu van der Poel, da han lørdag vandt World Cup-afdelingen i Tabor.

For onsdag mistede den 24-årige hollænder sin bedstefar, cykellegenden Raymond Poulidor.

- Jeg ville vinde her for min bedstefar, sagde van der Poel med tårer i øjnene ifølge cyclingnews.com til avisen De Telegraaf.

- Det var en tung og følelsesladet uge for os, derfor er den her sejr også noget særligt.

Selvom det lå i kortene, at Raymond Poulidor, der i 60'erne og 70'erne var en elsket skikkelse på landevejene, ikke havde lang tid igen, så var det en mærket Mathieu van der Poel, der stillede til start i den tjekkiske World Cup-afdeling.

- Vi vidste i lang tid, at han fik det værre, så vi var forberedt. Men det gør det ikke mindre svært.

Ingen gaver fra konkurrenter

Det var Mathieu van der Poels første World Cup-start efter en lang landsvejssæson.

Den stadigt sørgende verdensmester måtte slide i det efter en langsom start, men på sidste omgang gik han forbi belgieren Eli Iserbyt og sikrede sig gevinsten.

- Det var svært at finde min rytme, men jeg ventede til sidste omgang, og jeg er glad for sejren, lød det efter gevinsten.

- Der var ingen gaver fra konkurrenterne. De pressede mig hele vejen.

Netop Eli Iserbyt har vundet de tre første afdelinger i World Cuppen og er den førende rytter. I top 10 er der otte belgiere og to hollændere, mens van der Poel er på 24. pladsen i World Cuppen efter dagens sejr.