Cykling

Danmark tildelt dobbelt så mange pladser til OL

Danmark har fået seks pladser til OL i landevejscykling til næste år. Det er en fordobling i forhold til OL i Rio de Janiero.

Danmark bliver repræsenteret af både kvinder og herrer i landevejscykling ved OL i Tokyo til næste år.

Således skal fire herrer og to kvinder prøve kræfter med den udfordrende rute. Det står klart, efter at den internationale cykelunion (UCI) mandag har offentliggjort listen over rytterfordelingen.

På kvindesiden bliver det dermed et comeback til OL, efter at de i 2016 ikke deltog i Rio de Janeiro, mens mændene må udtage en ekstra rytter.

I enkeltstarten har Danmark en enkelt plads på både herre- og kvindesiden. Her må kun ryttere fra linjeløbet udtages.

De seks ryttere er en fordobling fra for fire år siden, hvor Danmark kun var repræsenteret af tre ryttere i form af Jakob Fuglsang, Chris Anker Sørensen og Christopher Juul-Jensen.

Fuglsang glæder sig til hård rute

Der er lagt op til et seværdigt løb i Tokyo med mange højdemeter på programmet.

Den danske OL-sølvvinder fra fire år siden, Jakob Fuglsang, har allerede udnævnt OL i Tokyo som et stort mål, og han er glad for den hårde rute.

- Jeg elsker ruten i Japan. Den er virkelig hård. Det kommer helt sikkert til at være en af mine mål for sæsonen. Hvis det regner, som det gjorde under vores rekognoscering, kommer løbet til at blive endnu hårdere. Vi har en del muligheder for at en medalje med Danmark, sagde Fuglsang til Marca.

  • 25. juli, 2020: Linjeløb, herrer
  • 26. juli, 2020: Linjeløb, kvinder
  • 29. juli, 2020: Enkeltstart, herrer
  • 29. juli, 2020: Enkeltstart, kvinder