Cykling

Mads Pedersen kører i Danmark for første gang siden VM-triumf

Mads Pedersen og Michael Mørkøv bliver par nummer syv, når de for første gang bliver makkere på cykelbanen mellem jul og nytår.

91 dage efter Danmark fik sin første verdensmester for herrer i landevejscykling, får danske cykelfans endelig mulighed for at se ham i aktion på dansk grund.

Sammen med den danske mester, Michael Mørkøv, skal Mads Pedersen nemlig køre Beckers Malings internationale 100 kilometer parløb på cykelbanen i Ballerup 28. december og dagen efter Grand Prix Odense.

- At jeg kan få lov til at køre med den regerende landevejsverdensmester, bliver en stor oplevelse for mig, siger den rutinerede banerytter Michael Mørkøv til TV 2 SPORT.

- Jeg glæder mig og håber, at vi kan sætte tilskuerrekorder, siger Mads Pedersen i en pressemeddelelse.

Selvom Mads Pedersen ikke kommer til at køre i regnbuetrikoten på cykelbanen, er Mørkøv ikke i tvivl om, at danskerne har en stor oplevelse i vente, når verdensmesteren endelig kører løb i Danmark.

- Det er helt unikt for banesporten og dansk cykelsport, siger Mørkøv og tilføjer:

- Det er noget særligt. Der er så meget mystik omkring at være landevejsverdensmester. Det er fuldstændig unikt. Det er lige før, jeg får kuldegysninger, når jeg nævner, at Mads er verdensmester. Det er meget, meget flot for dansk cykelsport og for Mads i særdeleshed.

Mads Pedersen vandt VM-guld i England. Video: Malthe Henriksen

Bliver par nummer syv

Mads Pedersen og Michael Mørkøv får æren af at være par nummer syv, som er ikonisk inden for dansk banecykling.

- Det bliver sindssygt fedt at prøve at køre som par nummer syv. Og så ovenikøbet med 'Mr. Par nummer syv', Michael Mørkøv, siger Mads Pedersen.

- En dannebrogstrøje som dansk cykelrytter og så med et syvtal på skulderen… Det er ikke en trøje, jeg nogensinde bliver træt af at køre med, siger Mørkøv.

Mads Pedersen og Michael Mørkøv skal forsøge at køre sejren hjem i 100 kilometer parløb.

Selvom den danske verdensmester ikke er lige så udpræget banerytter som Mørkøv, er den danske mester tryg ved makkerskabet.

- Nu skal vi lige prøve at se, hvordan det bliver at holde i hånd, men jeg ret sikker på, at vi nok skal få kørt nogle gode stævner sammen mellem jul og nytår.

Mads Pedersen deltog også i løbet sidste år. Her kørte han sammen med Jasper Stuyven, sin belgiske holdkammerat fra Trek Segafredo.