Cykling

Italiensk sprinter kommer til at savne Mørkøvs erfaring

Michael Mørkøv har hjulpet Elia Viviani frem til mange sejre, og italieneren erkender, at han kommer til at savne danskeren.

Elia Viviani har i de seneste to år næsten haft hænderne mere i vejret, end han har holdt fast ved sit styr.

Hele 29 gange i løbet af 2018 og 2019 er han kørt først over stregen.

I størstedelen af de sejre har det været danske Michael Mørkøv, som har fundet hullerne og har guidet sprinteren frem til de afgørende meter.

Men det er slut i 2020, da Viviani skifter til det franske Cofidis-holdet, imens Mørkøv bliver på Deceuninck – Quick-Step. Og det er italieneren allerede begyndt at frygte, når han taler om sit leadout-tog i 2020.

- Sabatini kommer til at være min sidste mand på Cofidis-holdet. Simone Consonni kommer til at være foran ham. Simone har helt sikkert ikke den samme erfaring som Mørkøv, men sådan er det, siger Elia Viviani ifølge VeloNews.

- Og hvorfor Cofidis? Fordi de søgte en højt rangeret kaptajn. En vindende sprinter, der gør det godt i klassikerne.

Kunne stole 100 procent på hinanden

I starten af august udtrykte Michael Mørkøv også stor ærgrelse over, at det frugtbare samarbejdet ikke fortsætter i 2020.

Han fortalte, at han fandt noget særligt sammen med Viviani.

- Elia og jeg har haft et fantastisk samarbejde. Vi har en god forståelse for hinanden. Vi har vundet rigtig meget sammen, og jeg er personligt ked af, at han ikke fortsætter her på holdet, fortalte han til TV 2 SPORT.

- Vi har lidt den samme måde at anskue løbet og finalerne på. Ofte har vi ikke brug for at kommunikere særlig meget, men tingene har tit givet sig selv mellem os. Han har fundet ud af, at han kunne stole 100 procent på mine evner, og det har gjort mine opgaver markant nemmere at mærke den tillid.

Michael Mørkøv forlængede i juni sin kontrakt med Deceuninck - Quick-Step i yderligere to år, så den nu udløber ved udgangen af 2021.

På Cofidis kommer Elia Viviani til at køre sammen med danske Jesper Hansen, der også har kontrakt med holdet for 2020.