Cykling

- Ingen kan erstatte ham, siger Holm efter Gilberts farvel

Brian Holm kommer til at savne Philippe Gilbert på Deceuninck - Quick-Step.

Efter tre år på det belgiske storhold Deceuninck - Quick-Step har Philippe Gilbert valgt at søge andre græsgange og jagte nye sejre for Lotto Soudal.

Selvom Deceuninck - Quick-Step også i næste sæson vil råde over stjerner som Remco Evenepoel, Julian Alaphilippe og Fabio Jakobsen for blot at nævne nogle stykker, så vil den tidligere belgiske verdensmester blive et stort savn.

Den danske sportsdirektør på Deceuninck - Quick-Step, Brian Holm, har i hvert fald svært ved at se, hvordan Philippe Gilbert skal erstattes.

- En leder går ikke kun efter sejrene, men motiverer også de unge ryttere. Michael Mørkøv kan det samme, men han bliver aldrig som Gilbert, forklarer Brian Holm til det belgiske medie Sporza.

- Vi har brug for nye ledere på holdet. Men at erstatte Gilbert? Det er der ingen, der kan. Han var alfahanen.

Selvom belgiske Gilbert i år rundede 37 år, viste han, at han stadig har niveau til at vinde nogle af cykelsportens største løb.

Således satte han alle konkurrenterne på plads i dette års Paris-Roubaix og vandt også en etape i Vuelta a España, hvilket bidrog til endnu en succesfuld sæson for Deceuninck - Quick-Step, der for syvende år i træk var det hold med flest sejre i sæsonen.

- Kan vi gentage det næste år? Godt spørgsmål, fortæller Brian Holm til belgiske Sporza.

- I forhold til antal sejre tror jeg, at vi kommer ret tæt på samme antal som i år, men man ved aldrig.

I år blev det til 68 sejre for Brian Holm og resten af Deceuninck - Quick-Step.