Cykling

Ekspert kalder danskers Movistar-skifte et rigtig fornuftigt match

Movistar er et godt hold for Mathias Norsgaard, mener Chris Anker Sørensen, der samtidig vurderer kulturen til at blive danskerens store udfordring.

Alejandro Valverde, Enric Mas og Mathias Norsgaard.

En trio, der næste år kan blive en realitet. Danske Mathias Norsgaard skifter nemlig Riwal-Readynez ud med spanske Movistar. Det blev en realitet mandag aften.

TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen kalder Mathias Norsgaard og Movistar for ’alt i alt et rigtig fornuftigt match’.

- Movistar er et godt hold for ham, fordi de går op i enkeltstarter. De har materiale, han kender til og kan lide at køre på. Og det er vigtigt for enkelstartsryttere. Mathias går sindssyg meget op i udstyr og kan bruge timer på at gå og nørde det.

- Når han indstiller sin enkeltstartscykel, er han helt uden for pædagogisk rækkevidde. Det er helt vildt at se på, for så er han 100 procent fokuseret. Så derfor tror jeg på, at det er et rigtig godt skifte for ham, siger han.

Movistar er nemlig et hold, der satser meget på holdløb. Og holdløb vinder mere og mere indpas i cykelsporten, hvorfor Mathias Norsgaard bliver en vigtig brik i det puslespil.

Kulturen bliver nok den største udfordring for ham. Det bliver en helt anden kultur at køre for et spansk hold

Chris Anker Sørensen

En udlændinge til at sidde i vinden

Derudover kan danskeren tilføre holdet noget, som generelt mangler hos de spanske ryttere.

- Movistar er et hold, som tit har fundet udenlandske ryttere til at sidde ude i vinden og føre. For det er ikke lige det, der karakteriserer de spanske ryttere. De er mere bjergryttere, som ikke er så gode til sidevindskørsel og til at sidde og føre en hel dag.

- Det er så noget af det, Mathias kan tilføre holdet, og derudover kan han køre en god enkeltstart. Det bliver gavnligt, når vi snakker holdløb, for der bliver han en vigtig rytter, siger Chris Anker Sørensen.

En stener i en anden kultur

På Movistar foregår alt på spansk, spansk og atter spansk.

Det, vurderer Chris Anker Sørensen, bliver den største hæmsko for danskeren.

- Kulturen bliver nok den største udfordring for ham. Det bliver en helt anden kultur at køre for et spansk hold. Så det skal han lige vænne sig til, men ideen med at tage ham ind på holdet er faktisk rigtig klog fra Movistars side.

Norsgaard er dog allerede bosat i catalanske Girona, hvor de simple spanske gloser formentligt allerede sidder på rygraden.

Chris Anker Sørensen kørte i 2018-sæsonen på hold med Norsgaard hos Riwal-Readynez. Han vurderer, at Norsgaards personlighed passer perfekt på et hold, hvor han skal brillere som enkelstartsrytter.

- Mathias har den der skæve form for humor, og han er måske det, man vil betegne som en stener. Men det, tror jeg egentlig, er meget godt, når han kører enkeltstart. Han kan gå fuldstændig ind i sig selv, og det er en kanon god evne at have.

Mathias Norsgaards 2019-sæson resulterede i to sejre.

Par-enkeltstarten Duo Normand (som han vandt med Rasmus Quaade) og første etape af U23-rytternes svar på Tour de France - etapeløbet Tour de l’Avenir.