Cykling

Sølvmedaljevinder får trøstepræmie efter VM-nederlag til Pedersen

Matteo Trentin modtager trøstepræmien 'den knækkede kæde' efter sit VM-nederlag til Mads Pedersen.

Det var en slukøret Matteo Trentin, der trillede i mål drivvåd og udmattet i engelske Yorkshire efter 261 særdeles hårde kilometer 29 september i år.

Italieneren krydsede nemlig målstregen som nummer to. Kun slået af danske Mads Pedersen, der snuppede cykelsportens mest eftertragtede trøje, den regnbuefarvede VM-trikot.

Nederlaget til den danske verdensmester smerter formentlig stadig hos Matteo Trentin, men nu har den 30-årige Mitchelton – Scott-rytter fået lidt at trøste sig på.

Trentin har nemlig modtaget prisen 'La Catena incatricchiata', der kan oversættes til 'den knækkede kæde', for sin andenplads ved VM. Det meddeler arrangørerne bag prisen selv på sin hjemmeside.

Et anderkendende skulderklap

Den italienske pris bliver uddelt en gang om året til den italienske cykelrytter, der 'på det mest vigtige tidspunkt bliver ramt af et uheld eller svigtende kræfter'.

Prisen har ikke nogen værdi som sådan, men skal i stedet ses som et anerkendende skulderklap til en rytter, der efter en enorm præstation alligevel ikke får den store sejr.

Alessandro Ballan, Alessandro Petacchi, Oscar Gatto, Riccardo Magrini og Gianluca Brambilla har alle modtaget prisen, mens Peter Sagan i 2016 ekstraordinært fik æren efter en uheldig dag på sin mountainbike ved OL.

I år er det så Matteo Trentin, der modtager 'den knækkede kæde', efter han kom til kort mod Mads Pedersen.

Trentin modtager prisen fredag.