Cykling

Tidligere dansk mester vil rejse sag mod eget hold

Den danske cykelrytter har åbnet en sag mod Riwal Readynez, da han mener, at rytterne ikke har fået udbetalt de penge, de har ret til.

Kl. 21.22: Artiklen er opdateret efter henvendelse fra Riwal Readynez Cycling Teams holdejer.

Hverken Alexander Kamp eller Riwal Readynez Cycling Team har fået den gnidningsfrie afsked med hinanden, som de nok begge havde håbet på.

Kamp, der i næste sæson skal køre for World Tour-holdet Trek-Segafredo, truer med at rejse en sag mod sit snart tidligere hold, da han mener, at rytterne på Riwal ikke har fået udbetalt de penge, de kontraktmæssigt har ret til.

Det er ikke værdigt for et professionelt cykelhold at behandle os på den måde

Alexander Kamp, cykelrytter

Torsdag fik rytterne på Riwal Readynez en e-mail fra holdets ene bestyrelsesformand, Mogens Tveskov, og i den mail fremgik det, at rytterne har afholdt 12,5 dages ferie i november. Ifølge Alexander Kamp er det noget, holdets ledelse har bestemt.

I e-mailen står der videre, at rytterne også skal afholde ferie i december, og det vil så blive fratrukket deres løn.

- Problemet er så, at vi har indgået en kontrakt med en grundløn. Du kan ikke pludselig begynde at trække noget fra den grundløn, for når året er omme, står jeg pludselig og mangler en del penge, siger Alexander Kamp til TV 2 SPORT.

- Jeg mener, det ikke er lovligt, og det er den sag, jeg vil rejse. Jeg har sat min agent, Jesper Worre, til at kontakte Danmarks Cykle Unions og Danmarks Idrætsforbunds jurister på mandag, og så kører vi sagen derfra.

Rytterne skal afholde 30 dages ferie

Til TV 2 SPORT fortæller Mogens Tveskov, at han har indlagt ferie i november og december, fordi en UCI-regel siger, at en cykelrytter skal afholde 30 dages ferie om året af sundhedsmæssige årsager.

I ferien skal rytterne så gøre brug af deres optjente feriepenge fra sidste år. Her kørte Alexander Kamp for Bjarne Riis' hold, Virtu Cycling.

Mogens Tveskov understreger, at Riwal Readynez absolut ikke er i økonomiske problemer, men at det handler om simpel ferielovgivning. Han siger endvidere, at holdets kontrakter er godkendt af den internationale cykelunion, UCI.

Riwal Readynez har sendt dokumenter tilbage til sine advokater, der nu skal vurdere situationen.

At Kamp kun blev varslet skriftligt om sin ferie med én dags varsel bliver begrundet med, at Kamp ikke selv havde meldt sin ferie ind, og at han tidligere var blevet varslet mundtligt.

Kan ikke betale husleje

Alexander Kamp meddelte i første omgang sin utilfredshed på de sociale medier. Det gjorde han for at understrege, at han ikke mener, at Riwal Readynez' opførsel er i orden.

- Jeg har behov for at fortælle, at det er bare ikke okay. Det er ikke værdigt for et professionelt cykelhold at behandle os på den måde. Det er simpelthen ikke rimeligt på nogen som helst måde.

- Nu står folk og dårligt nok kan betale husleje eller købe julegaver, fordi man kommer med en dags varsel og siger, at nu trækker vi halvdelen af jeres løn, siger Kamp.

Du kan læse hele Alexander Kamps opslag på Facebook, hvor han i første omgang skrev om sin frustration, her:

Det er med blødende hjerte, at jeg desværre er nødsaget til at åbne en sag mod mit nuværende cykelhold Team Riwal...

Posted by Alexander Kamp on Friday, 29 November 2019

Den tidligere danske mester fra 2016 har i sin ene sæson hos Riwal Readynez blandt andet har vundet pointtrøjen i Settimana Internazionale Coppi e Bartali, en etapesejr og den samlede sejr i Circuit des Ardennes International samt en etapesejr i Tour de Yorkshire.

Han skifter til Trek-Segafredo fra årsskiftet på en toårig kontrakt.