Cykling

Ny dansk World Tour-rytter kørt ned i Spanien

Mathias Norsgaard Jørgensen, der netop har skrevet kontrakt med Movistar, har brækket benet efter sammenstød med en bil på en træningstur.

22-årige Mathias Norsgaard Jørgensen ligger på hospitalet i Girona i Spanien, efter han i går eftermiddags blev kørt ned af en ung bilist, der overså den danske cykelrytter.

Norsgaard har brækket skinnebenet to steder og forventer et halvt år pause fra cykelsporten.

- Det er forfærdeligt. Jeg ligger her på hospitalet og har virkelig ondt af mig selv, fortæller Mathias Norsgaard Jørgensen

Den unge dansker har fået tilstrækkeligt med smertestillende medicin til at kunne fortælle, hvad der skete, da han omkring kl. 14 i går eftermiddags var ude på en træningstur alene.

Uheldet skete på en nedkørsel i en lille forstad til Girona. Det havde regnet om morgenen, så vejene var våde, og Norsgaard kørte derfor forsigtigt. Da han var få meter fra at passere en bil, trak den ind foran ham for at komme ind på en parkeringsplads.

- Jeg kunne ikke nå at gøre noget som helst. Jeg kørte ind i køleren af bilen og fløj ind i en lygtepæl. Havde jeg ikke ramt lygtepælen, var der ikke sket det store, for jeg har ikke engang sår på kroppen. Jeg ramte lygtepælen direkte med skinnebenet.

I bilen sad en ung, spansk mand, som hjalp med at få tilkaldt hjælp. Kort tid efter kom både ambulance og det lokale politi.

- Jeg lå bare i en vandpyt og kunne ikke røre mig. Det var som om, at min fod ikke bevægede sig, når jeg prøvede at rykke på den.

Et lille døgns tid efter står det klart, at skinnebenet er brækket helt over to steder. Skaderne kræver en operation, som endnu ikke er fastlagt. Sammen med det danske sygehusvæsen og hans nye hold Movistar, er han ved at finde ud af, om han skal flyves hjem til Danmark for at blive opereret eller han skal opereres på privathospital i Spanien.

Trods sprogvanskeligheder forstod Norsgaard på den spanske læge, at det vil koste omkring et halvt års pause fra cykelsporten.

Uheldet kommer blot kort tid efter, at Norsgaard har skrevet en 2-årig kontrakt med det spanske storhold Movistar.

- Det gik så godt med mine forberedelser, og jeg glædede mig til at komme i gang, og så bliver det hele ødelagt. Det har heldigvis gået to år på Movistar, men når jeg lægger ud med at brække benet, er det den værst mulige start, jeg kunne få, siger Norsgaard, som bliver sengeliggende det næste stykke tid.

Jeg tror, det bliver lidt ligesom med Taylor Phinney og Luke Rowe, som begge to har prøvet at brække benet. I det mindste brækkede jeg ikke benet til en polterabend ligesom Rowe.

Mathias Norsgaard Jørgensen forventer enten af flyve til Danmark på mandag og blive opereret, og alternativt blive opereret i Spanien i næste uge.