Cykling

Cofidis får World Tour-status efter ni år på næstøverste niveau

Jesper Hansen skal gøre på World Tour-niveau igen. Anne-christine Poujoulat / Scanpix Denmark

Elia Vivianis nye arbejdsgiver, cykelholdet Cofidis, får World Tour-status fra den kommende sæson.

Det franske cykelhold Cofidis bliver World Tour-hold nummer 18 fra den kommende sæson.

Det meddeler holdet på sin hjemmeside.

Cofidis har de seneste ni sæsoner kørt som prokontinentalhold - cykelsportens næstbedste klasse - men er nu blevet godkendt til højeste niveau.

Holdet kan i den kommende sæson stille med sprinterstjernen Elia Viviani, der i de seneste sæsoner har vundet sejre på stribe for Quick-Step.

- Cofidis fortjener at være en del af World Touren. At være på World Touren betyder, at man altid skal præstere på højeste niveau fra starten til slutningen af sæsonen, siger Viviani til holdets hjemmeside.

Cofidis, der har danske Jesper Hansen på kontrakt, har til trods for prokontinentalstatus været fast inventar i verdens største cykelløb, Tour de France.

I 2019 blev det til 20 professionelle sejre til det franske cykelhold. Især Jesús Herrada og Christophe Laporte markerede sig med flere triumfer.

Mitchelton-Scott har ikke fået licens

Imens Cofidis-holdet rykker op på øverste niveau, har Christopher Juul Jensens Mitchelton-Scott endnu ikke fået godkendt sin licens, da UCI betegner den som 'under review'.

Men på trods af det går holdet ikke yderligere i panik. De forventer, at licensen bliver godkendt inden længe.

- Det skyldes en lille forsinkelse af en af dokumenterne, som UCI skal bruge. Papirarbejdet er siden blevet godkendt, og alle kriterierne er blevet mødt. Vi forventer en bekræftelse om et par dage, skriver holdet på Twitter.