Cykling

Anarkistisk tilgang gør, at mange godt kan lide Fuglsangs hold

Cykelekspert Chris Anker Sørensen gennemgår alle World Tour-holdenes sæson og kigger frem mod det nye år.

  • Placering i 2019 på UCI-verdensrangliste for hold: 5
  • Antal sejre: 37 heraf 15 på World Tour
  • Vurdering af holdet 1-6 stjerner:
  • Klassikerne:⭐ ⭐
  • Etapeløb: ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
  • Massespurter:⭐
  • Selvom det i 2019 ikke lykkedes at få en mand på podiet i en af de tre Grand Tours, så har 2019 sæsonen været en god en af slagsen for Astana. Især Jakob Fuglsang har været imponerede, lige på nær i Tour de France, hvor tingene bestemt ikke gik Jakobs eller Astanas vej. Her så man et hold, der til tider faldt lidt fra hinanden. De fleste kan sikkert huske sidevindsetapen til Albi, hvor der bagefter blev rejst kritik af sportsdirektørerne fra Magnus Cort.

Transfer Astana rigtig

Tilgange:

Fabio Felline

Aleksandr Vlasov

Davide Martinelli

Alex Aranburu

Vadim Pronskiy

Oscar Rodriguez

Harold Tejada

Afgange:

Dairo Cataldo

Magnus Cort

Pello Bilbao

Davide Villella

Andrey Zeits

Jan Hirt

Davide Ballerini

Omvendt er den lidt anarkistiske tilgang til tingene vel det, der gør, at mange godt kan lide Astana. For det er ikke kun på grund af de karakteristiske trøjer, de er meget synlige i feltet. Deres kørestil og angrebsiver kan godt sammenlignes lidt med Kelme, et hold jeg holdt meget af i min barndom.

Hvis man skal nævne en anden, der virkelig har imponeret i år, er det Lutsenko, som står for 10 af de 37 sejre, holdet har fået. Generelt er det dog et hold, der er god til at vinde med mange forskellige ryttere. Derfor mister de også nogle ryttere med sejre på cv’et. Dario Cataldo og Pello Bilbao vandt flotte sejre i Giroen, og Magnus Cort tog en flot en af slagsen i Paris-Nice.

De har dog også fået nogle interessante navne ind. De to spanske ryttere Alex Aranburu og Oscar Rodriguez passer godt ind på Astana, da der meget angrebsivrige begge to. Jeg håber, at de lige kan give Aranburu lidt mere is i maven. Han var tæt på mange gange i årets Vuelta, men angreb lidt for tidligt lidt for mange gange.

Holdets tre største profiler

Jakob Fuglsang

Jakob Fuglsang har haft en forrygende sæson kulminerende med sejren i Liége-Bastogne-Liége.

Jakob Fuglsang

Liège-Bastogne-Liège 2019

Critérium du Dauphiné 2019 og 2017

OL-sølv Rio 2016

Foto: Eric Lalmand / Ritzau Scanpix

Miguel Angel Lopez

Team Astana rider Colombia's Miguel Angel Lopez celebrates on the podium the 19th stage of the 2019 La Vuelta cycling Tour of Spain, a 165, 2 km race from Avila to Toledo on September 13, 2019. (Photo by OSCAR DEL POZO / AFP)

Miguel Angel Lopez

Volta Catalunya 2019

Schweiz Rundt 2016

Nummer 3 i Giroen og Vueltaen 2018

Foto: Oscar Del Pozo / Ritzau Scanpix

Alexey Lutsenko

Kazakhstan's Alexey Lutsenko føre feltet an

Alexey Lutsenko

Tour of Oman 2019 og 2018

Etape i Tirreno-Adriatico 2019

Vuelta-etape 2017

Foto: Anne-christine Poujoulat / Ritzau Scanpix

Holdet er i 2020 fortsat et etapeløbshold, der kan satse på at jagte bjergetaper samt klassementer.

De har ikke nogen sprinter, hvilket selvsagt betyder, de skal ud og køre offensivt igen i 2020. De har heller ikke voldsomt meget at komme med i brostensklassikerne. Lutsenko er faktisk ret god til at køre på brosten, men det virker til, at holdet har sit hyr med at få ham overbevist om, at han skal køre dem.

Den kæde, de til gengæld kan komme med i bjergene, kan ikke findes meget stærkere andetsteds. Jeg håber, 2020 bliver året, hvor Miguel Angel Lopez aka ”Superman” får debut i Tour de France. Ruten passer ham rigtig fint, og hans kørestil med at angribe, til du eksploderer, er bestemt seværdig