Cykling

Trods oprustning kommer Cofidis til at ligge i den tunge ende

Cykelekspert Chris Anker Sørensen gennemgår alle World Tour-holdenes sæson og kigger frem mod det nye år.

  • Placering i år på UCI-verdensrangliste for hold: 21
  • Antal sejre: 20 heraf 1 på World Tour
  • Vurdering af 2020 holdet 1-6 stjerner:
  • Klassikerne: ⭐
  • Etapeløb: ⭐⭐
  • Massespurter: ⭐⭐⭐⭐

Egentlig vildt, at det blev til 20 sejre, når holdets stjerne Nacer Bouhanni stort set intet leverede i årets løb. Man må bare sige, at Christophe Laporte og Jesus Herrada leverede mere, end hvad man kunne forvente i årets løb. Sidstnævntes sejre i Mont Ventoux Challenge og Vueltaen var så veludførte, at selv Egon Olsen ville have løftet på bowlerhatten.

Transfer Cofidis

Tilgang:  

Elia Viviani

Guillaume Martin

Nathan Haas

Julien Vermote

Fabio Sabatini

Simone Consonni

Piet Allegaert

Fernando Barceló

Attilio Viviani

Eddy Finé

Afgang:

Nacer Bouhanni

Julien Simon

Darwin Atapuma

Hugo Hofstetter

Zico Waeytens

Bert van Lerberghe

Geoffrey Soupe

Filippo Fortin

Rayane Bouhanni

Loic Chetout

Holdets tre største profiler

Elia Viviani

Elia Viviani vandt EMs linjeløb søndag. Men han kommer ikke til VMs ditto. I stedet vil han satse på banen i slutningen af året.

Elia Viviani

EM-guld 2019

5 etaper i Giroen 

1 etape i Tour de France 2019

3 sejre i EuroEyes Cyclassics Hamburg

78 sejre ialt

Foto: Vincent Jannink / Ritzau Scanpix

Jesus Herrada

Cycling - Tour de France - The 200-km Stage 17 from Pont du Gard to Gap - July 24, 2019 - Cofidis rider Jesus Herrada of Spain finishes. REUTERS/Gonzalo Fuentes

Jesus Herrada

Etape i Vueltaen 2019

Mont Ventoux Challenge 2019

Luxembourg Rundt 2019

Foto: Gonzalo Fuentes / Ritzau Scanpix

Guillaume Martin

Cycling - The 104th Tour de France cycling race - The 187.5-km Stage 8 from Dole to Station des Rousses, France - July 8, 2017 - Wanty-Groupe Gobert rider Guillaume Martin of France finishes third. REUTERS/Benoit Tessier

Guillaume Martin

Nummer 12 Tour de France 2012

Giro della Toscana 2017

Circuit Cyclist Sarthe 2018

Foto: Benoit Tessier / Scanpix Denmark

Holdets danske islæt Jesper Hansen havde bestemt ikke en god sæson, hvor sygdom ad flere omgange gjorde, at han aldrig rigtig ramte sit topniveau. Kun lige syvendepladsen i Californien Rundt og nogle gode dage undervejs i Dauphiné var lyspunkter. Forhåbentlig bliver 2020-sæsonen en bedre en af slagsen for Jesper Hansen, for ellers kan det godt blive svært at få forlænget kontrakten - end sige skifte hold.

Et holdskifte, jeg ikke lige havde set komme, var Vivianis skifte til Cofidis. Viviani er en af sportens helt tunge drenge, når det kommer til massespurterne. Han har vel været en af de fem bedste sprintere i år. Noget af succesen skal findes i den gode støtte, han har haft af sit tog i år. Er toget på Cofidis lige så stærkt? Jeg vil sige nej, selvom han har fået Sabatini med fra Deceuninck Quick-Step samt Consonni, han kender fra banen, så er der et stykke vej op til den støtte, han er vant til. Derudover satser han også voldsomt på at vinde olympiske medaljer på banen i Tokyo. Det må alt andet lige gå ud over landevejen. Så jeg anser det som meget usandsynligt, at Viviani i 2020 gentager kunststykket fra i år og vinder over ti sejre.

Til Tour de France har de hentet den franske klatrer Guillaume Martin, der i år sluttede som nummer 12. At han skulle kunne klatre længere op i klassementet, anser jeg som temmelig usandsynligt. Så selvom der er blevet oprustet, hvilket har udløst World Tour-licensen, kommer Cofidis til at ligge i den tunge ende af skalaen.