Cykling

Et hold som dette kan ryste selv det mest velpolstrede mandskab

Cykelekspert Chris Anker Sørensen gennemgår alle World Tour-holdenes sæson og kigger frem mod det nye år.

  • Placering i år på UCI-verdensrangliste for hold: 9
  • Antal sejre: 17 heraf 6 på World Tour
  • Vurdering af 2020 holdet 1-6 stjerner:
  • Klassikerne: ⭐⭐⭐⭐⭐
  • Etapeløb: ⭐⭐⭐⭐
  • Massespurter: ⭐⭐

Jeg tror, at mange - mig selv inklusiv - løftede øjenbrynene, da EF Education First præsentere deres alternative løbskalender med masser af "gravel"-løb samt deres pink og lilla trøjer. De endte dog med at blive 2019-sæsonens helt store positive overraskelse. At Alberto Bettiol vandt Flandern Rundt, var der ikke mange, der havde set komme. Selv trøjerne er jeg så småt ved at have det okay med, selvom jeg fortsat synes, de minder om et batikkursus, der er gået amok.

transfers EF education

Tilgang:  

Jens Keukeleire

Magnus Cort

Kristoffer Halvorsen

Ruben Guerreiro

Neilson Powless

Stefan Bissegger (fra 1/8 2020)

Jonas Rutsch

Afgang:

Matti Breschel

Sacha Modolo

Tayler Phinney

Dan McLay

Joe Dombrowski

Nathan Brown

Holdets tre største profiler

Rigoberto Uran

.

Rigoberto Uran

Nummer 2 i Tour de France 2017

Etape Tour de France 2017

2 etaper i Giroen 2013 og 2014

Foto: Marco Bertorello / Ritzau Scanpix

Michael Woods

Canada's Michael Woods vinder Milano Torino

Michael Woods

Bronze til VM i 2018

Milano-Torino 2019

Etape i Vuletaen 2018

Foto: Marco Bertorello / Ritzau Scanpix

Tejay van Garderen

.

Tejay van Garderen

Etape i Giroen 2017

2 etaper i Catalonien Rundt

Californien Rundt 2013

Foto: Marco Bertorello / Ritzau Scanpix

Der har dog også været skønhedspletter undervejs. Blandt andet Urán, der måtte udgå efter styrt både i Vueltaen og Paris-Nice, og som måtte tage til takke med en syvendeplads i Tour de France. Styrt både i løb og i træning i årets løb gjorde, at vi ikke fik deres bjergkæde at se for fuld udblæsning. Lad os håbe, vi gør det i 2020-udgaven af Tour de France, hvor der er nogle fede etaper for et bjergstærkt hold. Drømmescenariet vil jo være et hold, der hed Ruben Guerriro, Tanel Kangert, Sergio Higuita, Daniel Felipe Martinez, Rigoberto Urán, Michael Woods og Tejay van Garderen. Et hold som dette kan ryste selv det mest velpolstrede mandskab i sømmene.

Til forårsklassikerne skal de igen i 2020 tages seriøst - og måske endnu mere seriøse end i år - med tilføjelsen af Keukeleire, Cort og Halvorsen har de et ret komplet hold. Langeveld og Vanmarcke har gang på gang vist deres værd i forårsklassikerne. Altid siddet med fremme, især sidstnævnte har været med fremme så mange gange, lukket hul efter hul, for så til sidst ikke lige komme med, når det afgørende hul blev slået. Spørgsmålet er selvfølgelig, om Bettiol ikke bare havde gudedagen den 7. april i år - den ene dag, hvor alt gik op i en højere enhed. Derfor tror jeg, det bliver svært at gentage succesen.

I massespurterne er det Halvorsen, der skal satses på, efter at både Modolo og McLay ikke rigtig slog til. Jeg tvivler på, det bliver så meget bedre. Selvom han var rigtig god, da han kørte for det norske hold Joker, er han gået lidt i stå de seneste år hos SKY/INEOS. De to stortalenter Bissegger og Rutsch bliver også spændende at følge. Hvis de kan bygge lidt på, så venter der dem en stor karriere.

Alt i alt ser det dog ret fornuftigt ud for EF Education First forud for sæsonen. De er blevet forstærket både til klassikerne og på etapeløbsfronten. Et par gode talenter er også blevet hentet ind. En gentagelse af Flandern Rundt-triumfen bliver dog svær, ligesom podiet i Tour de France også virker som en lidt for stor mundfuld.