Cykling

Slovensk stjerneskud får Tour-debut i 2020

Tadej Pogacar under Vuelta a España ledsaget af det slovenske flag. Oscar Del Pozo / Ritzau Scanpix

Slovenske Tadej Pogacar kommer til at køre Tour de France for første gang i karrieren næste sommer, hvis han kan undgå skader.

Tadej Pogacar imponerede alt og alle i dette års Vuelta a España, hvor den bare 21-årige slovener vandt hele tre etaper og ungdomstrøjen.

Derudover lykkedes det ham også at snuppe den sidste plads på podiet ved siden af Alejandro Valverde og vinderen Primoz Roglic.

De store præstationer har gjort den unge klatrer til et af de varmeste navne i cykelsporten, og næste år kommer debuten så på den helt store scene. Tour de France.

- Sammen med holdet har vi designet to programmer. Et med Giro d'Italia og et med Tour de France. Vi har besluttet, at Touren er det bedste for mig, fortæller Pogacar til Cyclingnews fra UAE Team Emirates' træningslejr i Spanien.

Det bliver dog ikke i rollen som kaptajn, diverse cykel-entusiaster kommer til at opleve Pogacar næste sommer.

Aru bliver kaptajn

Den rolle kommer italienske Fabio Aru til at tage sig af på UAE-holdet, hvilket giver det slovenske stortalent mere frie tøjler på de franske landeveje.

- Jeg vil tage til Tour de France med samme forventninger, som jeg gjorde til Vuelta a España. Jeg vil lære så meget som muligt. Hvis Aru har det virkelig godt, så går vi efter den gule trøje, og så støtter jeg ham 100 %.

- Jeg kan godt lide den rolle. Jeg har ikke så meget stress, og der er ikke så stort et pres på mig. Resultatet betyder ikke noget. Jeg kan bare tage det roligt og lære om det tre uger lange eventyr, som Touren er.

Det unge stjerneskud ville ellers have fået muligheden som ubestridt kaptajn, hvis han havde valgt at satse på den italienske Grand Tour fremfor den franske.

- Rollen som kaptajn er meget mere stressende. Jeg er stadig ung, og jeg har brug for at lære, hvordan man bærer rollen som kaptajn. Jeg har brug for mere tid, forklarer han til Cyclingnews.

Næste års Tour de France begynder den 27. juni i det sydfranske i Nice. I 2021 er det som bekendt, Danmark der står får starten på verdens største cykelløb. Måske med Tadej Pogacar som kaptajn.