Cykling

Cavendish har 'alvorlige mentale problemer'

Mark Cavendish har skiftet hold inden den kommende cykelsæson, og han håber, at det kan hjælpe ham tilbage på sporet.

23. februar 2017.

Det er en dato, der med sikkerhed står indprentet i hukommelsen på Mark Cavendish. Det er nemlig datoen, hvor briten fra Isle of Man vandt sin seneste sejr.

Siden den dag har sprinteren haft store problemer med helbreddet - både mentalt og fysisk. Det har blandt andet været andres kommentarer om ham, der har haft stor indflydelse.

- Allerede i 2010 fik jeg at vide, at jeg var færdig, og det har jeg hørt på hvert år siden. Men det kommer fra dem, der ikke ved, hvad de snakker om, siger han ifølge Cycling Weekly.

- Det hårdest var ikke at tabe, men at blive beskyldt for noget, du ikke har kontrol over. At tage presset og konsekvenserne som følge heraf tog virkelig hårdt på mit mentale helbred. Jeg har altid haft det stærkeste sind, men jeg har alvorlige mentale problemer nu.

Vil stadig slå Merckx' rekord

Til den kommende sæson er Mark Cavendish skiftet til Bahrain McLaren-holdet, hvor den 34-årige rytter er blevet genforenet med sin tidligere mentor og træner Rod Ellingworth.

Han har hjulpet Cavendish med at vinde mange af de 30 etapesejre, som han har i Tour de France. Dermed er han kun fire sejre fra rekorden, der indehaves af Eddy Merckx.

Og hvis det står til Ellingworth er det stadig et mål, de skal jagte.

- Jeg mener, at Mark er en af de bedste til at positionere ham selv, når han er i god form og virkelig er motiveret. Teknisk er han en af de bedste i verden, siger han til cykelmediet.

- Jeg går ud fra, at han stadig har ambitionen om at slå Eddy Merckx’ rekord. Jeg ved, at han stadig har det. Men det er ikke noget, vi taler om normalt. Nu taler vi kun om at vinde, og det er en vigtig markør. Når det kommer til ham, handler det kun om selvtillid. Selvtilliden skal bygges op, og det starter alt sammen med at vinde igen.

Cavendish' formnedtur betød blandt andet, at han ikke blev udtaget til Tour de France, som han ellers deltaget i i hver udgave siden 2007.