Cykling

Giroen og Vueltaen kan ikke motivere INEOS-stjerne

Geraint Thomas endte næstøverst på podiet i årets franske rundtur. Marco Bertorello / Ritzau Scanpix

Tour de France er igen i 2020 det eneste store mål for 33-årige Geraint Thomas, der vandt verdens største cykelløb i 2018.

Geraint Thomas tog til årets Tour de France med målet om at genvinde den gule trøje.

Men én rytter viste sig stærkere. Waliserens 22-årige holdkammerat Egan Bernal, der vandt løbet foran 33-årige Thomas.

Der er ingen pointe i at tage til Giroen bare for at blive leder

Geraint Thomas

Dermed måtte den mangeårige løjtnant for den firedobbelte Tour-vinder, britiske Chris Froome, acceptere, at det ikke var hans tur til at sammensætte en stime. Til frustration for Thomas selv.

- Ja, for at være ærlig, erkender Geraint Thomas i et interview med britiske The Guardian til spørgsmålet om frustration, hvor han imidlertid også anerkender sine holdkammeraters styrke.

- Det er en holdsport, og de to (Bernal og Froome, red.) er specielle. Froome er den bedste Grand Tour-rytter i sin generation, og Bernal... at vinde Touren som 22-årig. Han kan være konkurrencedygtig i 10-12 år. Men i det mindste vil jeg altid have den Tour-sejr, siger årets toer.

Geraint Thomas endte et minut og 11 sekunder efter Egan Bernal, mens Chris Froome missede Tour de France med en skade, som han stadig kæmper for at komme tilbage fra.

Satser på Touren igen i 2020

Udtalelsen er imidlertid ikke ensbetydende med, at Geraint Thomas giver fortabt i den interne konkurrence med sine holdkammerater.

For tredje sæson i træk går waliseren således ind til året med Tour de France som eneste store mål.

- Vi mangler at bekræfte det hele, at tale det igennem, men som det ser ud lige nu, handler det hele om Touren igen, siger Geraint Thomas.

Han kan ikke finde motivation i at stille til start i Giro d'Italia eller Vuelta a Espana på nuværende tidspunkt i karrieren.

- Der er ingen pointe i at tage til Giroen bare for at blive leder og kun være 95 procent motiveret. Du er nødt til at være all-in. Jeg vil elske at vinde Giroen et år, men næste år er det Touren, der begejstrer mig igen, siger Geraint Thomas.

Egan Bernal og Geraint Thomas krydser målstregen på Champs-Elysees.

33-årige Thomas har kørt for INEOS-holdet, siden dets start med Sky som sponsor i 2010.

Han har kontrakt til og med 2021.