Cykling

Suveræne van der Poel vinder for fjerde gang i træk

Den suveræne hollænder tog sin fjerde sejr i lige så mange forsøg i denne sæsons World Cup.

Mathieu van der Poel viste sig nok engang som feltets stærkeste, da den syvende afdeling i denne sæsons World Cup i cyklecross blev kørt i belgiske Heusden-Zolder.

Den forsvarende verdensmester tog teten fra starten af løbet og kunne en god times tid senere køre over målstregen i ensom majestæt.

- Det var ét af de hårdeste løb at køre alene i. Der er mange lige strækninger, hvor forfølgerne kan samarbejde og hente tid. Så det var svært, fortalte van der Poel efter sejren.

- Jeg var lidt overrasket over, hvor nemt jeg fik mit hul til de andre, men det var bestemt ikke nemt at opretholde forspringet.

Sejren var den 24-årige hollænders fjerde i træk i lige så mange forsøg i denne sæsons World Cup.

De første tre World Cup-afdelinger sprang van der Poel over for at restituere efter en succesfuld sæson på både landsvej og mountain bike.

Den hollandske verdensmester, der tilbage i 2017-2018-sæsonen vandt den samlede World Cup, vandt torsdagens løb med 6 sekunder ned til Laurens Sweeck på andenpladsen.

Det forspring havde dog været langt større, hvis ikke van der Poel havde givet sig til at juble, allerede inden han havde krydset målstregen.

Allerede fredag er van der Poel og resten af cyklecross-feltet tilbage på cyklerne, når der køres løb i Azencross i den belgiske by Loenhout. Et løb, der ikke er en del af World Cuppen.

Her kører Jumbo-Vismas belgiske stjerne Wout van Aert kører sit første løb, siden han i juli udgik af Tour de France efter et alvorligt styrt.

Næste løb på World Cup-afdelingen køres den 19. januar i franske Nommay