Cykling

De kan vinde samtlige etapeløb

Mitchelton-Scott var ikke blege for at tage initiativ i 2019 sæsonen, hvilket førte 35 sejre med sig. Anne-christine Poujoulat / Ritzau Scanpix

Cykelekspert Chris Anker Sørensen gennemgår alle World Tour-holdenes sæson og kigger frem mod det nye år.

  • Placering i år på UCI-verdensrangliste for hold: 8
  • Antal sejre: 35 heraf 13 på World Tour
  • Vurdering af 2020 holdet 1-6 stjerner:
  • Klassikerne: ⭐⭐⭐
  • Etapeløb: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐
  • Massespurter: ⭐⭐

Det har i og for sig været en rigtig fin sæson for Mitchelton Scott med fire etaper i Tour de France, en enkelt i Giroen og et hav af andre etapesejre. I etapeløbene er det dog kun blevet til tre sejre. Impey med to i henholdsvis Tour Down Under og Tjekkiet Rundt, mens Adam Yates vandt Kroatien Rundt. Det er altså ikke helt nok, når du har tre gudsbenådede klassementsryttere i Chaves og to gange Yates.

Transfer Michelton

Tilgang:

Andrey Zeits

Barnabás Peák

Alexander Konychev

Afgang:

Matteo Trentin

Mathew Hayman (stoppede allerede efter Down Under)

Holdets tre største profiler

Adam Yates

Adam Yates.

Adam Yates

San Sebastian 2015

Tour of Croatia 2019

Tyrkiet Rundt 2014

 

Foto: Anne-christine Poujoulat / Ritzau Scanpix

Simon Yates

TOPSHOT - Great Britain's Simon Yates celebrates as he wins on the finish line

Simon Yates

Vuelta a España 2018

2 etaper i Tour de France 2019

3 etaper i Giroen 2018

2 etaper Vueltaen 2016 og 2018

Foto: Jeff Pachoud / Ritzau Scanpix

Esteban Chaves

Team Mitcheltons Esteban Chaves.

Esteban Chaves

Lombardiet Rundt 2016

3 etaper Giroen 2016, 2018 og 2019

2 etaper Vueltaen 2015

Giro dell'Emillia 2016

Foto: Luk Benies / Ritzau Scanpix

Omvendt har deres tre hurtige folk Impey, Trentin og Mezgec taget ret pænt for sig af sejrene. Derfor er det en kæmpe bet for holdet, at Trentin forlader dem. Han er en rytter, som kan vinde selv, men ikke er for fin til at arbejde for holdets bedste. Ryttere som dem er langt vigtigere, end man lige tror. Hvilket også gør det ekstra vigtigt, at de holder fast i Impey, som nok er en af de allervigtigste ryttere for holdet.

I Andrey Zeits har holdet fået endnu en god hjælper til Yates-brødrene i bjergene. Med folk som ham, Jack Haig og Mikel Nieve har de en virkelig god støttekæde i bjergene. Nede i det fladere terræn har de også et imponerende arsenal af hjælperyttere, bl.a. danske Christoffer Juul, som faktisk også kører ganske pænt opad.

Yates-brødrene bliver 28 år næste år, og de har været med i mange år allerede og har lavet mange resultater, men de mangler at stå på det endelige podium i Paris. De har kvaliteterne til at gå hele vejen - eneste minus er, at de af og til har siddet lidt for langt tilbage i feltet. Navnlig i Tour de France bliver du straffet hårdt for det. Der er jo en grund til, at så mange af de andre hold slider en rytter op i første uge på at holde dem fremme.

Jeg tror dog på dem, og jeg tror, de kommer til at spille en hovedrolle i Tour de France 2020 samt en hel række andre løb. En, jeg dog ikke tror på, er Estaban Chaves, som slet ikke virker til at kunne finde tilbage til fordums styrke. Jeg ved godt, han vandt en etape i Giroen i år, men for et par år siden var han jo et varmt emne til at vinde Tour de France.

Den unge Robert Stannard har endnu ikke fået sit gennembrud. Måske det kommer i år, måske det aldrig kommer. Der er så mange ryttere med et kæmpe talent, at gennembruddet kan være svært at lave. Derfor bliver det også spændende at se, hvilken vej det går for Barnabás Peák og Alexander Konychev.

Det er et hold, der kan vinde i samtlige etapeløb, de stiller op i. De kommer dog til at mangle Matteo Trentin nogle gange i årets løb, både i kraft af hans sejre og betydning for holdet. Så pilen kunne godt pege lidt nedad for Michelton Scott, med mindre Simon eller Adam Yates finder storformen og vinder en Grand Tour.