Cykling

Dansk verdensmester undgik bevidst at gense sin sensation

Mads Pedersen genså VM-linjeløbet i selskab med ekspert Rolf Sørensen i starten af december. Det var første gang, han så sin VM-triumf.

Den 29. september 2019 skrev Mads Pedersen sig ind i historiebøgerne som den første danske verdensmester i herrernes linjeløb.

24-årige Pedersen vandt sensationelt VM-guld i England efter en finale, hvor han blandt andre slog den italienske sprinter Matteo Trentin.

Der skulle dog gå mere end to måneder, før Mads Pedersen den 5. december satte sig ned sammen med cykelekspert Rolf Sørensen for at se sin VM-triumf. Det er blevet til programmet Mads Pedersen: Den største dag på TV 2 PLAY.

Mads Pedersen blev i 2019 verdensmester. På TV 2 PLAY kan du se, hvordan han ser tilbage på den kæmpemæssige triumf. Video: Bo Bentsen

- Jeg har bevidst ikke villet se det endnu. Jeg kan godt lide, at de erindringer, jeg har af forløbet, er det, som står skarpt lige nu, indtil jeg har fået suget det hele med mig. Så er der ingen grund til at lade virkeligheden ødelægge det, lyder forklaringen fra Mads Pedersen.

Rolf Sørensen slår fast, at der ikke er noget, der kan ødelægge løbet. "Du vinder jo stadig," siger eksperten og tilføjer:

- Jeg tror, jeg har set det fem gange - fuldt løb. Og så nogle gange bare lige den sidste omgang. Én ting er at opleve det igen, men jeg har også set det på andre kanaler. Også for at høre, hvordan andre kommentatorer var. Men mest for oplevelsen. Det var fandme vildt, ik?

Det medgiver Mads Pedersen, at det var. Og han glædede sig også til at se finalen med danske kommentorer. Slutspurten havde han nemlig set, men med udenlandske stemmer til billederne.

Programmet kan ses på TV 2 PLAY.

Under gensynet af løbet fortæller Mads Pedersen blandt andet, at han var 100 procent sikker på, at det var en knækket kæde, der sendte favoritten Mathieu van der Poel væk fra frontgruppen. Og så var han desuden 100 procent sikker på, at han kun skulle køre om sølv og bronze i finalen.