Cykling

Pedersen og Mørkøv slået af stjerneduo i Ballerup

Mads Pedersen og Michael Mørkøv måtte nøjes med andenpladsen i 100 kilometer parløb i Ballerup Super Arena, men parret var glade og tilfredse.

Den tidligere Flandern Rundt-vinder Niki Terpstra og hans makker Iljo Keisse tog sejren 100 kilometer parløb ved Dansk Bicycle Clubs nytårsstævne i Ballerup Super Arena.

Den hollandsk-belgiske konstellation snuppede den afgørende omgang mod slutningen af den udmarvende prøvelse og henviste Michael Mørkøv og Mads Pedersen til andenpladsen.

Den danske stjerneduo blev ellers hyldet i stor stil før løbet, ikke mindst verdensmesteren Mads Pedersen, der modtog stående hyldest i den velbesøgte cykelhal.

- Det var megafedt. Da vi blev præsenteret her, blev Mads tiljublet, som havde han vundet seksdagesløbet. Så der er en helt speciel atmosfære her i Ballerup, og det er fedt, at Mads kan komme herud og trække ekstra mange tilskuere til, siger Michael Mørkøv TV 2 SPORT.

Mads Pedersen beæret over at køre med Mørkøv

Trods et særdeles hårdt løb kunne Mads Pedersen undervejs på de 100 kilometer nyde at køre sammen med sin rutinerede makker.

- Det er så fedt at køre med Michael (Mørkøv, red.). Der er så meget teknik, som jeg ikke selv kan, og Michael sidder bare med overblik og overskud, så det er bare fedt, siger Mads Pedersen.

Da der blot manglede 30 af de i alt 400 omgange lå publikumsfavoritterne, der kørte som par nummer syv, da også i front og så ud til at have kontrol over løbet.

Men rutinerede Terpstra og Keisse havde et sidste trick i de korte ærmer og knoklede sig til en ekstra omgang. Måske fordi det danske par lagde lidt for hårdt ud.

- Vi kunne mærke, at publikum var med os, og vi ville gerne vise os frem og ikke køre for defensivt, og det kan være, det er det, der koster os i sidste ende. Faktisk vil jeg mene, at vi var så tæt på sejren, som vi overhovedet kunne være. Så vi er godt tilfredse, siger Michael Mørkøv.

Tredjepladsen gik til aftenens overraskelse, de blot 18-årige Robin Juel Skivild og William Blume Levy, der pustede Mørkøv og Pedersen i nakken til det sidste.

Også Riwal-duoen Andreas Kron/Andreas Stokbro leverede en fin præstation og lå længe i front, men gik lige akkurat glip af en tur på sejrspodiet.

Det er fjerde år i træk, den klassiske banedisciplin bliver afviklet i Ballerup.

Sidste år gik sejren til Lasse Norman Hansen og Michael Mørkøv.