Cykling

Mikkel Bjerg vil være verdens bedste enkeltstartsrytter

Mikkel Bjerg har store ambitioner. Oli Scarff / Ritzau Scanpix

Mikkel Bjerg ser frem til at blive testet mod de bedste i sin første World Tour-sæson, og han har udset sig VM som en mulighed for at bevise sig.

Ambitionen er glasklar hos Mikkel Bjerg, før han tager hul på sin første sæson på World Tour-niveau.

- Jeg stræber efter at blive den bedste enkeltstartsrytter i verden, og det er det, der motiverer mig, siger Bjerg til cyclingnews.

Den 21-årige dansker er tredobbelt verdensmester i disciplinen på ungdomsniveau, og selvom han endnu ikke er blevet testet ordenligt af mod de bedste i verden, rangerer han allerede sig selv i den sjove ende af skalaen.

- Jeg mener, at jeg er blandt de ti bedste enkeltstartsryttere i verden lige nu.

Han anerkender dog, at det er svært at sige, før han faktisk konkurrerer side om side de ryttere, han skal overgå for at blive verdens bedste på topniveau.

- Jeg kigger meget på data. Til verdensmesterskabet var det svært at sammenligne, fordi U23-rytterne kørte på en anden rute end seniorerne, men sidste år til danmarksmesterskabet kunne jeg se, hvad jeg manglede for at lukke hullet til Kasper Asgreen. Forhåbentlig vil jeg forbedre mig i de kommende år og blive den bedste, siger han.

Har ambitioner ved VM

Mikkel Bjerg skal køre for UAE Emirates i sine første år på World Touren, og han får debut i det australske etapeløb Tour Down Under i januar, hvor han skal agere hjælperytter for sprinteren Jasper Philipsen.

I løbet af sæsonen får han også chancen på egen hånd, og før sæsonstarten har danskeren allerede udset sig VM i Schweiz som et stort mål for at brillere på enkeltstarten og finde ud af, hvor stærk han faktisk er.

- Det er en stor ambition til næste år - jeg vil virkelig gerne gøre det godt til VM, siger Bjerg, der ser den forsvarende mester, Rohan Dennis, som den ultimative styrkemarkør.

- Han bliver den, man skal slå, og hans skifte til Ineos har nok ikke gjort ham dårligere.

Enkeltstarten i 2020 er en flad rute på 46 kilometer.